2007. április 12-22.
  filmek | szekciók | mozik | időpontok | rendezők | a fesztiválról | sajtó | támogatóink

Félelemben élni

Rendező: BUI TACH, Chuyên
felelem.jpgSong trong so hai/Living in Fear
Vietnam, 2005
 
Rendezõ: Chuyên Bui Thac
Forgatókönyv: Chuyên Bui Thac, Nguyen Thi Minh Ngoc
Operatõr: Hoang Tan Phat
Vágó: Chuyên Bui Thac
Zene: Do Hong Quan
Szereplõk: Tran Huu Phuc, Mai Van Thinh, Dang Thuy My Uyen, Mai Ngoc Phuong, Ngô Pham Hanh Thuy, Bui Nam Yen, Nguyen Phuoc Lai, Thi Minh Hien
Kópia: 35 mm
Színes
110 perc
 
Tainak mindig is nehéz élete volt. Katonaként a vesztes oldalon harcolt a vietnami háborúban. Ezek után sokáig átnevelõtáborban kellett élnie, s így a háború utáni kommunista társadalomban is kitaszított maradt. Kirekesztve a rendes dolgos hétköznapokból hulladékfém – fõként régi katonai eszközök, gránátdarabok és szögesdrótok – gyûjtésébõl tartja el magát. Ez azonban épphogy csak elég családja eltartására, neki ráadásul két családról is gondoskodnia kell, mivel a háború elszakította elsõ feleségétõl, és egy másik asszonnyal kezdett új életet. Beletörõdve a helyzetbe mindkét nõrõl gondoskodik, még ha így saját maga éhezni is kényszerül. A férfi egy, a háborúban a másik oldalon harcoló egykori katonától megtanulja, hogyan kell bombát hatástalanítani. Ez igen veszélyes, szinte öngyilkos vállalkozás, ám vakmerõségének köszönhetõen Tainak nem kell többé nélkülöznie.
 
Chuyên Bui Thac korábban már rendezett egy dokumentumfilmet ugyanerrõl a témáról Tay dao dat (The Digger) címen. Új, fikciós mûve remekül illeszkedik a legjobb klasszikus vietnami háborús filmek sorába, ugyanakkor a folyamatosan az öngyilkosság szélén egyensúlyozó bigámista története, aki a háborúban a rossz oldalon állt, vietnami kontextusba helyezve igen újszerûnek számít.

Vetítési időpontok:

április 19., Csütörtök 18:45 Uránia Nemzeti Filmszínház (VIII., Rákóczi út 21., tel.: 486-3400. Helyár: 890 Ft)
április 21., Szombat 21:00 Vörösmarty (VIII., Üll?i út 4., tel.: 317-4542. Helyár: 700 Ft)
 
2007 Titanic Fimfestival Budapest    |    powered by proaction