2007. április 12-22.
  filmek | szekciók | mozik | időpontok | rendezők | a fesztiválról | sajtó | támogatóink

Quinceañera

Rendező: GLATZER, Richard – WESTMORELAND, Wash
quinceanera.jpgQuinceanera
Amerikai Egyesült Államok, 2006
 
Rendezõ: Richard Glatzer, Wash Westmoreland
Forgatókönyv: Richard Glatzer, Wash Westmoreland
Operatõr.: Eric Steelberg
Vágó: Robin Katz, Clay Zimmerman
Zene: Micko Westmoreland, Victor Bock
Szereplõk: Emily Rios, Jesse Garcia, Chalo Gonzalez, J. R. Cruz, Araceli Guzman-Rico, Jesus Castanos-Chima, David W. Ross, Jason L. Wood, Alicia Sixtos
Kópia: HDTV, 35 mm
Színes
90 perc
 
A Quinceañera a gazdag, Los Angeles-i melegekrõl fest szórakoztató karikatúrát a maga szemtelen, politikailag inkorrekt módján. Egy befolyásos meleg pár a város latin-amerikaiak lakta részén vesz házat, de a film középpontjában nem õk állnak, hanem a tizenéves Magdalena nehézségekkel tûzdelt felnõtté válása. Mikor a lány teherbe esik barátjától, Hermantól, elveszíti a családja bizalmát. Ezért Magdalena megszökik otthonról, és beköltözik nagypapája testvére, az idõs Tio Tomas szûkös lakásába, amit az öreg az egy szinttel feljebb élõ meleg pártól bérel.
 
„A rendezõpáros, akik ihletõjükként az 1950-es és ’60-as évek brit realista színmûveit nevezik meg, sikeresen teremtik meg az egyensúlyt a szereplõk hibáinak bemutatása és a kellõ együttérzés felkeltése között. A fõleg amatõr színészekkel forgatott film nagy erénye a három tizenévest játszó Emily Rios, Jesse Garcia és J. R. Cruz természetes játéka. A szereplõk érzékeny bemutatásán és a sarokban körözõ legyet is észrevevõ dokumentarista stílus felé tett kikacsintásokon túl a Quinceañerát az emeli az átlag fölé, hogy nem mindennapi bepillantást enged a latin-amerikaiak családi és közösségi életébe.” (David Rooney)
 


Vetítési időpontok:

április 21., Szombat 17:00 Vörösmarty (VIII., Üll?i út 4., tel.: 317-4542. Helyár: 700 Ft)
április 22., Vasárnap 19:30 Vörösmarty (VIII., Üll?i út 4., tel.: 317-4542. Helyár: 700 Ft)
 
2007 Titanic Fimfestival Budapest    |    powered by proaction