.

Tokiói jakuzák

Szekció: Japán tenger


Yakuza-Nijusan-Ku/893239
Japán, 2006

Kópia: 35 mm / Vetítés: BETA SP
Színes
101 perc
Kapcsolat: Jingumae Produce


Japán legfrissebb, ifjú filmkészítő tehetségeinek egész csoportját ismerhetjük meg ebből a nagyívű rövidfilm-összeállításból, amely témáját tekintve a mai tokiói jakuzát mutatja be különböző szempontok és látásmódok által. Csupán a költségvetés volt meghatározva (filmenként százezer jen), az amatőr és hivatásos alkotók mind-mind más megközelítést választottak, éppúgy szerepel itt komédia, mint pátosz, a videokliptől az áldokumentumfilmig minden. Ez a változat a sorozat 13 legjobb kisfilmjét tartalmazza.

Ikebukuro Erőszakzóna - Az ember felüljárója: Egy zsaru tűzpárbajt követően letartóztat egy gengsztert. Ahogy a vasútállomás felé tartanak, meglepődve fedezik fel, mennyi a közös bennük. Rendezte: Atsushi Muroga.
Az ember erdején túl: Egy fegyveres az emberére talál egy véres, bedrogozott hullában, aki nem akar hulla maradni. Rendezte: Hijiri Taketomi.
Szépek a huligánok: Egy fiatal gengszter elköveti első gyilkosságát; és az utolsót… Rendezte: Gaspard Kuentz.
Jakuza házhoz szállítás: Egy kirúgott gengsztert dobozban kézbesítenek egy fiatal pár címére. A szomszédok nem fogadják jól. Rendezte: Noriaki Sugihara.
Inferno: Egy zsaru megígéri, hogy a pokolba is követni fogja a célpontját. Nem viccel. Rendezte: Tatsuro Koike.
Koenji Blues: Egy gengszter karaoke formájában énekel a jakuzatagok szomorú életéről. Rendezte: Yukitomo Tochino.
Shinjuku Park: Egy gengszter és pártfogoltja egy nyugodt délutánon horgászni mennek. Kapásuk lesz… Rendezte: Junya Okabe.
Nincs határ, nincs 893: Egy férfi elszántan őrzi a határátkelőt. Csíkos inges gengszterek csoportja át akar törni rajta… Rendezte: Ken Furusawa.
Ez meg mi…?: Egy verőember helybenhagy valakit, azzal felszáll a metróra, gondolván, hogy a dolgot elintézte… Rendezte: Kenji Yokoi.
Dai Chan: Dai Chan a nagyvárosba indul, hogy belépjen a jakuzába. Meglátogatja a nője a fivérével, de már minden hiába… Rendezte: Ryushi Mizukami.
Mai esemény: A gengsztersofőrt váratlanul meglátogatja az anyja. Az ebéd kínosan alakul. Rendezte: Imao Kagawa.
Utolsó csengetés - A végső idők: Egy escorthölgy és a sofőrje: két Amerikába szakadt japán. A nő drogozik, a férfi a szabadulásról álmodik. Rendezte: Satoshi Nakagawa.
Sumida helyi ipara: Ismeretterjesztő film a Sumida kerületről: árnyalatairól, tetoválási hagyományairól, jakuzájáról. Rendezte: Yoshiaki Tago.

Hasonló filmek:
Kisvárosi csajok Lesipuskások
Linda, Linda, Linda Szamócás süti
Szörnyek vagyunk
« Március 26-Április 5. »
KeSzCsSzVa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   


.© Titanic Nemzetközi Filmfesztivál Budapest 2008 Kapcsolat » powered by proaction »