.

Felégetett hidak

Szekció: Mexikói mozaik
Rendezte: Francisco Franco-Alba


Quemar las naves/Burn the Bridges
Mexikó, 2007

Rendező: Francisco Franco-Alba
Forgatókönyv: Maria Reneé Prudencio, Francisco Franco-Alba
Operatőr: Erika Licea
Vágó: Sebastián Garza
Zene: Alejandro Giacomán
Szereplők: Irene Azuela, Ángel Onésimo Nevares, Claudette Maillé, Pablo Benítez, Ramón Valdez, Jessica Segura, Juan Carlos Barreto, Aída López, Diana Bracho, Alberto Estrella
Kópia: 35 mm; Színes; 100 perc

Kapcsolat: Imcine


Előzetes


http://www.quemarlasnaves.com.mx/

Két tizenéves testvér, Helena és Sebastian egymás iránt gerjednek szerelemre, miközben halálos beteg édesanyjukat, Eugeniát, a hajdan híres popénekest ápolják. A család kíváncsi szolgálója, Sebastian homoerotikus vonzalmat táplál új osztálytársa, Juan iránt. Adott továbbá egy hanyatlás levegője által megült polgári lak és Sebastian nyomasztó atmoszférájú katolikus iskolája tele közhelyekkel… Méltán számíthatnánk egy klisékkel és elbeszélői bakugrásokkal teli filmre, ám Franco és forgatókönyvíró társa, Maria Reneé Prudencio pontosan eltalálták a kiszámíthatóság és a váratlanság egyensúlyát, amelyet két életre szóló változások előtt álló tinédzser labilis érzelmei irányítanak. (Robert Koehler)

A hitelességhez és a szabadsághoz vezető úton minden embernek végig kell mennie, amikor olyan környezetbe kerül, amely alávetettségre, uniformitásra kényszeríti. A film arra hív fel, hogy ne féljünk felégetni a hidakat magunk mögött saját hangunk keresése közben. Az Égnek a hidak nem a kamaszkor nosztalgikus vagy romantikus látomása: érzelmekről szól, amelyeket nem korlátoznak erkölcsi megfontolások, tettekről, amelyek megelőzik a döntést. (Francisco Franco-Alba)

Hasonló filmek:
Cochochi Opera
Rossz szokások
« Március 26-Április 5. »
KeSzCsSzVa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   


.© Titanic Nemzetközi Filmfesztivál Budapest 2008 Kapcsolat » powered by proaction »