.

Helló, idegen

Szekció: Világkörüli út
Rendezte: Kim Dong-Hyun


Chereum mannan saramdeul/Hello, Stranger
Dél-Korea, 2007

Rendező: Kim Dong-Hyun
Forgatókönyvíró: Kim Dong-Hyun
Operatőr: Oh Jeong-Ok
Vágó: Lee Do-Hyun
Szereplők: Park In-Soo, Choi Hee-Jin, Quang Su, Bang Young, Jin Yong-Wook, Kim Song-Il, Woo Don-Gi
Kópia: 35 mm
Színes
112 perc


Hogyan találjuk fel magunkat Szöul gigászi méretű metropoliszában? Ez csupán egyike azoknak a dolgoknak, amit Jin-Wooknak, az észak-koreai menekültnek, aki most szerezte meg állampolgárságát, nem tanítottak meg. Egyből el is téved, amint magára marad, de legalább beszéli a nyelvet.

 

Több mint ötven éve annak, hogy Észak- és Dél-Korea különváltak. Egy széles demilitarizált zóna húzódik közöttük, és nem éppen könnyű Észak-Koreából kijutni. Jin-Wook egyike azoknak, akiknek sikerült átjutniuk a két országot elválasztó demilitarizált határon, és a menekülttáborban letette az állampolgársághoz szükséges vizsgát. Hamarosan egy üres lakásban találja magát Szöul külvárosi peremkerületében, ahol egyforma bérlakások hosszú sora fogadja. Első estéjén elmegy takarót venni magának egy hatalmas áruházba, majd megrészegülve a látványtól, azon kapja magát, hogy nem talál haza. Jin-Wook egy taxisofőrnő autójában találja magát. Hae-Jung, aki tíz évvel korábban szintén Észak-Koreából menekült, ide-oda fuvarozza, hogy hősünk hátha felismeri a bérházat. Jin-Wook néhány nappal később buszra száll, hogy meglátogassa Pusanban élő menekült barátait, mikor is találkozik egy illegálisan bevándorolt vietnamival, Tingwoonnal, aki Koreába férjhez adott barátnőjét keresi. Vak vezet világtalant.

 

A hőségben oszlásnak indult cápáról szóló abszurd történet, az A Shark után Kim Dong-Hyun egy megindítóan emberi történettel lep meg bennünket az elidegenedett és gyökerüket vesztett emberek párhuzamos univerzumából, amely ezúttal Koreában található.

Hasonló filmek:
Ahová a pápa is gyalog jár Azok hárman
Egy éjszaka egy városban Félhold
Kek Las Cruces
Megjöttek a fecskék Micsoda idők!
Nincs forradalom Pao története
Törzs
« Március 26-Április 5. »
KeSzCsSzVa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   


.© Titanic Nemzetközi Filmfesztivál Budapest 2008 Kapcsolat » powered by proaction »