.

Csontdaráló

Szekció: A bűn mélységei
Rendezte: Wolfgang Murnberger


Der Knochenmann/The Bone Man
Ausztria, 2008

Rendező: Wolfgang Murnberger
Forgatókönyv: Josef Hader, Wolfgang Murnberger, Wolf Haas (Wolf Haas regénye nyomán)

Operatőr: Peter von Haller; Vágó: Evi Romen; Zene: Sofa Surfers
Szereplők: Josef Hader, Josef Bierbichler, Birgit Minichmayr, Christoph Luser, Simon Schwarz, Gryllus Dorka
Kópia: 35 mm; Színes; 121 perc
Vetítési nyelv: német hang, angol felirat, magyar hangalámondás

www.derknochenmann.at
Brenner, a volt nyomozó egy eltűnt férfi után kutatva egy bizarr vidéki vendéglőbe, a sült csirkéjéről híres Löschenkohl csárdába érkezik. Ahogy az már Brenner eseteiben lenni szokott, a pincében működő csontzúzó masina kulcsszerepet játszik a rejtélyben, melynek felgöngyölítése során Brenner maga is halálos veszedelembe kerül. A csábos fiatal kocsmárosnő ugyanis oly mértékben elcsavarja a derék detektív fejét, hogy az örülhet, ha sikerül a nyakán tartania. A Csontdaráló immár a harmadik film Wolf Haas bestsellerei nyomán az állandó alkotótriótól: a forgatókönyv Wolfgang Murnberger rendező, a főszerepet alakító Josef Hader, illetve a regényíró közös munkája.

„Nehéz a Csontdaráló műfaját meghatározni. Egyszerűen ellenáll minden besorolásnak. Ezúttal igyekeztünk közelebb kerülni a szereplőkhöz, többet látunk Brennerből mint emberből. Szerelmes lesz, minek következtében úgy tűnik, kedvesebb emberré válik. Most is sok azonban a kemény, erőszakos jelenet. A történet egy olyan figuráról szól, aki éppoly erős, mint Brenner. Pontosan követni lehet a folyamatot, hogyan kerül ez az illető az erőszak spiráljába anélkül, hogy akarná. Remélem, a közönség képes lesz együtt érezni vele a film jelentős részében, legalábbis addig, amíg el nem durvulnak a dolgok.” (Wolfgang Murnberger)


Március 26-án, csütörtökön az Uránia Nemzeti Filmszínházban a Csontdaráló 16.15-kor kezdődő vetítése után vendégünk a film szereplője, Gryllus Dorka!

Hasonló filmek:
Az apokalipszis lovasa Árnyékvilág
A behajtó A fejetlen ember keze
Gomorra Időbűnök
Mocsok Az üldöző
« Március 26.-Április 5. »
KeSzCsSzVa
16171819202122
23242526272829
30310102030405
06070809101112
.© Titanic Nemzetközi Filmfesztivál Budapest 2009 Kapcsolat » powered by proaction »