.

HÍREK

Híreink folyamatosan frissülnek; kérjük látogasson vissza gyakran!

A Palace Cinemas digitális terjeszkedése

Az XDC, Europa vezető digitális fejlesztője megállapodást kötött a Palace Cinemas mozihálózattal, amelynek keretében digitális vetítőhálózatot épít ki a cég filmszínházaiban. Az egyezségnek megfelelően DCI-kompatibilis vetítőket telepítenek mintegy 170 Palace Cinemas teremben Magyarországon, Csehországban és Szlovákiában 2009 második felétől. A kezdeményezést részben a Virtual Print Fee (VPF) alap finanszírozza.


Szakmai kezdeményezés a filmterjesztés jövőjéről

A filmforgalmazásban és a moziüzemeltetésben végbemenő változások miatt számos non-profit szakmai szervezet tartja szükségesnek egy olyan stratégiai javaslat elkészítését, amely kizárólag szakmai szempontok alapján írja le a filmterjesztés jövőjét. Szakmai megbeszélésre került sor 2009. június 4-én 15 órakor az Uránia Nemzeti Filmszínház Kávézójában az Art Mozi Egyesület, az ASVA, a Budapesti Art Mozi Egyesület, a Filmforgalmazók Egyesülete, a Filmklubszövetség, a Magyar Filmművész Szövetség és más szakmai szervezetek szervezésében.


Wenders rendezi az első 3D táncfilmet

Wim Wenders és a legendás táncos-koreográfus, Pina Bausch közös munkájából születik az első 3D formátumban készült táncfilm. Wenders már régóta szeretett volna együtt dolgozni Bausch-sal, ám a 3D technológia megjelenéséig nem talált rá a megfelelő médiumra. Szerinte a 3D segítségével „a közönség közvetlenül a színpadon találja majd magát.”


Asger Leth Hollywoodban forgat

A 2008-as Titanic Filmfesztivál egyik nagy sikere volt a nyers és szókimondó dán dokumentumfilm a Cité Soleil kísértetei, amely a haiti gettók bandáinak életét mutatta be. A film sikerének köszönhetően Asger Leth első nagyjátékfilmjét készül forgatni.


Május 2-ig MEDIAWAVE

MEDIAWAVE’2009 - Nemzetközi Film és Zenei Fesztivál - Győr, 2009. április 25. – május 2.
A hagyomány és a modern együttes tisztelete - ütköztetése vagy párhuzamba állítása mint átfogó jellegzetesség mellett, ebben az évben 1969 negyvenedik évfordulójáról emlékezik meg a Fesztivál.


Titanic a filmrendező szemével

Az idei fesztivállal kapcsolatos élményeiről Dettre Gábort kérdeztük.


Filmintézetek a Titanicról

A Norvég Filmintézet    és az Izlandi Filmközpont is vezető hírként közli az Észak Hullámtörők-díjas elismerését, illetve a Fehér nászéjszaka Közönségdíjat érő sikeres szereplését a Titanicon. Az Észak következő állomása a New York-i Tribeca Filmfesztivál lesz.

Véget ért minden idők legsikeresebb Titanic fesztiválja

A 2009. március 26. és április 5. között megrendezett 16. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál népszerűbb volt, mint valaha. Rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk mind a nézők, mind a sajtó, mind pedig a szakma részéről. A programban 26 ország 56 filmje szerepelt, amelyre a fesztivál 11 napja alatt mintegy 15.700 néző volt kíváncsi. Ez a nézőszám alig marad el a tavalyitól, ami most, hogy a mozilátogatók száma évről évre fogy, kiemelkedő eredménynek tekinthető. Büszkén mondhatjuk tehát, hogy Magyarország legnagyobb nemzetközi filmes eseménye immáron végérvényesen nagykorúnak tekinthető.

Az Észak kapta a Hullámtörők-díjat

Örömmel jelentjük be fesztivállátogatóinknak, hogy a 16. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál Hullámtörők-díját és az Országos Diákzsűri díját Rune Denstad Langlo Észak című alkotása, a fesztivál közönségdíját pedig Baltasar Kormákur Fehér nászéjszaka című filmje kapta.

"Hol a fesztiválok helye a magyarországi filmes térképen?"

Április 4-én, szombaton a Titanic Nemzetközi Filmfesztivál adott otthont annak a szakmai beszélgetésnek, ahol a magyarországi filmfesztiválok vezetői számoltak be rendezvényeik pillanatnyi helyzetéről. 

Utolsó napi program

Kedves Vendégeink!

Szeretnénk a figyelmükbe ajánlani, hogy ma 16.30-kor az Örökmozgó helyi kedvenceként vetítésre kerül a Sárga zsebkendő című amerikai road movie. Az Uránia Nemzeti Filmszínházban 18.30-tól Baltasar Kormákur idei közönségkedvenc alkotását, a Fehér nászéjszakát láthatják, 20.30-tól pedig a Hullámtörők-díjas Északot tekinthetik meg. A díjnyertes film előtt Enyedi Ildikó többszörös díjnyertes rövidfilmjét, az Első szerelemet vetítjük, amelyen vendégünk lesz a rendezőnő és a film főszereplője, Droste Juli.   


Utolsó előtti nap a Titanicon

Kedves olvasóink és fesztivállátogatóink, felhívjuk figyelmüket, hogy már csak két nap van vissza a fesztiválból, úgyhogy érdemes résen lenni, és válogatni filmjeink közül.


Megérkezett Baltasar Kormákur

Vendégünk Baltasar Kormákur, a 101 Reykjavík, a Vérvonal és a Fehér nászéjszaka rendezője, a Titanic zsűrielnöke és tavalyi fesztiválunk Hullámtörők-díjasa. 

Csütörtöki buli a Toldiban

Örömmel adjuk hírül, hogy a tegnapi uborkás-vodkás Titanic parti a Toldi moziban nagyon jól sikerült! 

Indul a hétvége

Pénteki programjaink: Berlin Calling, A legnagyobb japán, buli a Toldiban.

Stéphane Malandrin a Titanicon

A Titanic vendége volt Stéphane Malandrin, aki testvérével, Guillaume-mal készítette A fejetlen ember keze című belga thrillert. 

Vendégünk volt az Észak főszereplője

A Titanicon járt a norvég Anders Baasmo Christiansen, aki skandináv humorával levette a közönséget a lábáról. 

Csütörtöki ajánlónk

Két közönségtalálkozót ajánlunk nézőink figyelmébe: ma beszélgethetnek Baltasar Kormákur és Stephane Malandrine filmrendezőkkel a Titanicon. 

Független filmforgalmazás 2.0

Március 31-én délután a Toldi mozi kistermében az érdeklődők a független filmforgalmazás jövőjéről és lehetőségeiről hallhattak egy szakmai kerekasztal-beszélgetés keretében.  
 

Szerdai programokDélután animációs filmek, este borzongás


TITANIC PARTI CSÜTÖRTÖKÖN A TOLDIBAN


Április 2-án, csütörtökön a 21.15-ös Fehér nászéjszaka című Baltasar Kormákur film vetítése után, 23 órától Cadik játszik a Titanic partin a Toldi moziban. Ott lesz a film rendezője, Kormákur, aki az idei Titanic zsűrielnöke is. A buli ingyenes, mozijegyük mellé pedig egy italt adunk ajándékba.
Mindenkit sok szeretettel és vodkával várunk!

Nálunk járt Jean-Xavier de Lestrade

Jean-Xavier de Lestrade Oscar-díjas dokumentumfilmrendező első nagyjátékfilmjét hozta el a 16. Titanic Nemzetközi Filmfesztiválra. Lestrade A másik orcádat című film vetítése után, március 30-án beszélgetett a közönséggel az Uránia Nemzeti Filmszínházban. 

Grégoire Colin a TitaniconSzerdáig lesz a Titanic vendége Grégoire Colin színész, A gyilkos című francia thriller sztárja. 

Északi filmek és sok fekete humor ma a mozikban

Keddi programajánlatunk: Észak, Berlin Calling, Borzasztó boldog.


Hétfő: vendégek Franciaországból

Újabb közönségtalálkozók: Grégoire Colin és az Oscar-díjas Jean-Xavier de Lestrade.

Itt járt a Felvonó rendezője


A hétvégén a Titanic Nemzetközi Filmfesztivál vendége volt a román George Dorobantu. A rendező az Örökmozgóban és a Toldiban beszélgetett a nézőkkel.

A Föld Órája a fesztiválon


Tegnap a Titanic is csatlakozott a Föld Órája nevű kezdeményezéshez, a fesztivál minden mozijában egy percre leoltottuk a villanyt.


Vasárnapi filmjeink

Jöjjenek el megnézni Benicio del Toro Cannes-ban kitüntetett alakítását Steven Soderbergh Che Guevaráról szóló játékfilmjében, a Kasztner meggyilkolása című magyar vonatkozású dokumentumfilmet, és egy tajvani melodrámát.
A 16.Titanic Filmfesztivál befutófilmje

A 16. Titanic Filmfesztivál befutófilmjét idén is Csáki László és Pálfi Szabolcs - közösen Hipokaloric Group -  készítették. A bővebben részben illetve a képre kattintva megnézheti a filmet ('32 mp).


Kutya a fedélzeten!

Örömmel adjuk hírül, hogy a Titanic csapata új taggal bővült!

Kötéltáncosok és éhségsztrájkolók a mai programban

Szombaton többek közt az Ember a magasban című Oscar-díjas dokumentumfilmet, George Dorobantu Felvonó című filmjét és a Cannes-ban díjazott Éhséget láthatják a Titanicon. 

Közönségtalálkozók a Titanicon

A nézők pénteken két alkotóval is találkozhattak az Uránia Nemzeti Filmszínházban: a Titanic vendége volt a belga Taylan Barman és az argentin Diego Sabanés, a 9mm és a Hazug emlékek rendezői. 

Taylan Barman és Diego Sabanés a Titanicon

A Titanic második napján, pénteken a 9 mm és a Hazug emlékek című filmek alkotói, Taylan Barman és Diego Sabanés lesznek a vendégeink.

Titanic - első nap

A 16. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál elsőként bemutatott filmjei között volt a Csontdaráló című osztrák thriller, amelynek egyik szerepében Gryllus Dorkát láthattuk. A színésznő ebből az alkalomból vendégünk volt a film március 26.-i vetítésén, mesélt az osztrák körülményekről, és arról, hogy milyen Berlinben színésznőnek lenni.
  

Elindult a Titanic!

Szerdán este ünnepélyes nyitógálával indult tizenhatodik útjára a Titanic Nemzetközi Filmfesztivál.

Cannes-i nagydíjas maffiafilm nyitja a Titanicot

A nápolyi alvilág legsötétebb bugyraiba nyerhetünk bepillantást ma este, a 16. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál nyitófilmjében.


16. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál: hamarosan

Már csak egy hét, és indul a 16. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál, melynek nyitó sajtótájékoztatóján, március 19-én az Uránia Nemzeti Filmszínház galériáján az eddigiek mellett további információk is kiderültek.
 
 

Hideglelős animáció és Oscar-díjas dokumentumfilm a Titanicon

A filmkülönlegességek kedvelőinek már nem kell sokat várniuk: alig tíz nap múlva, március 26-án kezdetét veszi a 16. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál! Magyarország legnagyobb nemzetközi filmes eseménye idén is rendkívül gazdag, műfajilag és tematikailag egyaránt sokszínű programmal várja az érdeklődő mozilátogatókat.   

Végleges a Titanicon résztvevő filmek listája

A 16. Titanic Nemzetközi Filmfesztiválra Izlandtól Bolíviáig szerte a világból közel 60 nevezés érkezett. A végleges programban a meghívott filmekkel együtt idén 26 ország 55 alkotása szerepel, amelyek március 26. és április 5. között 8 különböző szekcióban kerülnek bemutatásra.

Két hét múlva Titanic!

2009. március 26. és április 5. között a mozilátogatók ismét számos merész és egyedi alkotás közül válogathatnak a 16. Titanic Nemzetközi Filmfesztiválon. A nevezés február 26-án éjfélkor lezárul, a teljes program várhatóan március közepén kerül kihirdetésre.

AZYL-BUSHO: NE HAGYD EL AZ AGYAD!

A pozsonyi AZYL és a budapesti BUSHO filmfesztivál szervezőinek úgymond elege lett a politikai csatározásokból és úgy döntöttek, hogy első lépésként kulturális "fronton" próbálják bebizonyítani a nagyvilágnak, hogy igenis létezik normális szlovák-magyar viszony annak ellenére is, hogy a médiából nem ezt halljuk...

Mozikban A kuszkusz titka

Mától (február 5.) vetítik a magyar mozik Abdellatif Kechiche A kuszkusz titka című filmjét, amellyel a tavalyi Titanicon már találkozhatott a közönség.

Oscar jelölések január 22-én

Az amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia (AMPAS) kihirdette annak a kilenc, nem angol nyelvű filmnek a címét, amelyekből kikerül az öt Oscar jelölt január 22-én:


A mozikban a Csak egy szerelmesfilm

Az idei Titanic Filmfesztivál versenyprogramjából a hazai moziforgalmazásba jutott darab is bizonyítja, hogy Dániában semmi sem bűzlik. Ellenkezőleg, még mindig a dán filmek alkotják Európa elitjét!

A nevezésről

A 16. Titanic Nemzetközi Filmfesztiválra való nevezés hivatalosan december 15-én indul, az azonban már most biztos, hogy kizárólag 2007.  január 1. után készült egész estés játékfilmeket várunk. Vagyis 65 percnél rövidebb alkotásokat, illetve dokumentumfilmeket sajnos helyhiány miatt nem tudunk fogadni. A fesztivál időpontja 2009. március 26, - április 5., és a világ minden pontjáról várunk merész, eredeti alkotásokat. A nevezés feltételeiről bővebben december 15-én olvashattok. A nevezés ebben az évben is díjtalan

Emberi jogok és perspektívák

A fanatizmustól a kulturális túlélésig egy tucat témával foglalkozik az emberi jogokat előtérbe helyező Verzio Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál. November 4 és 9 között idén ötödik alkalommal kerül megrendezésre a hatnapos esemény.

Ami a Titanicról lemaradt - a mozikban a Control

A 15. Titanic Filmfesztiválon sajnos rajtunk és a hazai forgalmazón is kívül álló okokból nem sikerült levetíteni, de most végre it a Control. Curtis és a Control óta ugyan felnőtt pár generáció és már rég nem Joy Divisionre buliznak, de a tragikusan fiatalon elhunyt Ian Curtis és zenekara akkor is egyszerre képvisel egy korszakot és egy életérzést.

A 15. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál zárógálájáról készült rövidfilm
Wolfgang Petersen és Szabó István is csatlakozik a TCM Classic Shorts Rövidfilmverseny zsűrijéhez - a versenyre a közép-európai régióból is várják a jelentkezőket

Idén immáron kilencedik alkalommal indult útjára május 1-jétől a TCM Classic Shorts elnevezésű rövidfilmverseny, amelynek nemzetközi zsűrijében olyan ismert filmesek vesznek részt, mint Wolfgang Petersen, Szabó István, Agnieszka Holland, Mikael Hafstrom, Rutger Hauer, James Franco és Nick Goldsmith.

S. Darko - május 18-án kezd forogni a Donnie Darko folytatása

A brit Velvet Octopus filmforgalmazó cég Cannes-ban kezdi el forgalmazni az S. Darko című filmet, melyet a 2001-es kultuszfilm, a Donnie Darko folytatásaként tartanak számon. A Fox máris megvásárolta a film észak-amerikai jogait.

Először Cannes-ban lesz látható a Vakság

Feltételezések szerint a Blindness (Vakság), Fernando Meirelles brazil rendező Jose Saramago bestseller krimijéből készített adaptációja fogja május 14-én megnyitni a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivált.


Révbe ért 15. alkalommal is

15. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál
záró gálája képekben


Északi zene és krimi a Titanic legnagyobb győztesei

A Vérvonal (Jar City) című izlandi krimit találta a 15. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál legerősebb versenyfilmének a Dublini Fesztivál igazgatója Grainne Humphreys, a cseh forgatókönyíró, rendező Marek Dobes és a magyar filmrendező Mundruczó Kornél.

Olivier Assayas veszedelmes viszonyai

"A Boarding Gate a szakításról szól, az emberek közötti kapcsolatok felbomlásáról.” - elemezte filmjét Olivier Assayas francia rendező, majd hozzátette: „Ez egy európai film, csak kicsit nagyobb színtéren.

Erotika német módra

Felszínre törni című erotikus dráma német rendezőnőjétől, Felicitas Korntól is kérdezhetett a közönség a film vetítése után.  Megtudhattuk, hogy ez volt a vizsgafilmje a főiskolán.

„Szeretem a nyitott befejezéseket”

Másodízben is élénk érdeklődés kísérte Thomas Alfredson svéd rendező vérgőzös meséjét. Az Engedj be! című filmre a Toldiban ezúttal is szép számmal gyülekeztek a film-, vámpír-, és svédbarátok. A filmet beszélgetés követte a rendezővel.

Mexikóváros – Budapest, a Titanic Fesztiválért nem is akkora táv

Tavaly Guillermo del Toro okozott meglepetés örömöt a fesztivállátogatóknak, amikor barátja, mexikói versenyfilmesünk Daniel Gruener vetítésére betoppant. Ma reggel újabb váratlan vendég érkezett Mexikóvárosból: Daniel Gruener tanítványa.   


Sundance nyitófilm zárja a 15. Titanic Nemzetközi Filmfesztivált

Április 13-án vasárnap a Titanic Filmfesztivál záró estjén négy nemzetközi filmművész is fővárosunkban marad, hogy személyesen izgulja végig a legmerészebb filmnek járó Hullámtörők-díj és a 10.000 eurós jutalom kihirdetését.

Fekete komédia New Yorkból

"Önéletrajzi elemeket is felhasználtam, de embert még nem öltem” - vallja Kerry Douglas Dye, amerikai rendező, aki második filmjével, a Test/Antitest című amerikai noir-komédia hibriddel érkezett a Titanic Filmfesztiválra.

Egy este négy moziban

Április 9-én szerdán, ellátogattunk a Titanic Filmfesztiválnak otthont adó négy mozi esti vetítéseire.

Titanic Parti a Gödörben - hangulatjelentés

A Gödör klub teraszán már a koncertek előtt fantasztikus volt a hangulat. A kellemes, tavaszias időben a magyar underground zenei élet legfőbb képviselői beszélgettek és várták a többi vendéggel együtt a koncerteket.

Blu-ray a Titanicon

Telt házas vetítésen mutatkozott be a Titanicon Werner Herzog Rescue Dawn című filmje, amelyet Blu-ray formátumban láthatott a fesztivál közönsége. Magyarországon a Fórum Home Entertainment által forgalomba kerülő Hajnali mentőakció Werner Herzog egy korábbi dokumentumfilmjében már feldolgozott igaz történetet mutat be Christian Bale főszereplésével.

Véres dán akciófilm premier plánokban - szakemberek a forgatókönyvről

"Szokatlan helyzetben vagyunk”, fordult Varga Balázs kedden, az esti Menj békével, Dzsamil! vetítése után a nézők felé.

Esküvő a Titanicon

Örömel tájékoztatunk mindenkit, hogy a menyasszony megmenekült a a Godzilla karjaiból
(a veszély)

Zavartalan közlekedés a Titanic-on a sztrájk ideje alatti is

A BKV hétfői járatritkítások elleni sztrájkja sem tudott keresztbe tenni a Titanic délelőtti sajtóvetítésének.

„A közértes már arcról ismer” - Vörösmarty körkép

"Kisközösséget ránt össze a fesztivál”, „a szomszéd közértes már arcról ismer”, „tolmácsgéphasználatot tanítunk”- válaszolták a koordinációért felelős önkéntesek arra a kérdésre, vajon miért jó a Vörösmarty-ban dolgozni, és milyen is a fesztiválhangulat. 

Forgatókönyvírók a Titanicon

Bűn mélysége szekció dán darabja a Menj békével, Dzsamil című dráma április 8-án (kedd) 16 órakor az Uránia Nemzeti Filmszínházban kerül a közönség elé. A film után a forgatókönyvről, Krigler Gábor tévés forgatókönyvíróval Varga Balázs filmtörténész, az ELTE - BTK Filmelmélet és Filmtörténet Szakának oktatója beszélget.

Kedden újra láthatja a közönség a nagysikerű cseh báb-horrort

"A Titanic programjába minden évben keressük a különleges animációkat”, vezette fel Horváth György fesztiválkapitány az Egy éjszaka egy városban című cseh báb-horrort, amit a film producere Martin Vandas mutatott be a Toldi mozi nagytermében a szombat délután szép számmal összegyűlt közönségnek.

Közönségtalálkozó a Virágzó narancsfák rendezőjével

Virágzó narancsfák című argentin-spanyol koprodukcióban készült romantikus krimit a rendező, Antonio Gonzalez-Vigil és múzsai alkotótársa, Patricia Villacanas hozta el a Titanic-ra.

Virtuálisan öltöztethető Krisztus és halott nyúl

Videoblogger-mozi közönségtalálkozóval ma este a Vörösmarty-ban.
Delphine Kreuter sokoldalú művész - tehetség, fotókat és a Youtube - on is megnézhető videó - installációkat készít, most pedig az első nagyjátékfilmjét az 57 000 km közöttünk -et mutatják be a Titanic-on.


Gyönyörű nők Vietnámból

"Filmjeimmel érzelmeket és érzéseket szeretnék közvetíteni” - mondta Ngo Quang Hai rendező, akit a nézők, a Magyarországon is sikerrel vetített - és többszörösen díjazott  - Az élet csodái és A három évszak című filmek színészeként ismerhetnek.

Hivatalosan is elkezdődött a Titanic

Ünnepélyes nyitógála keretében indult 15. útjára a Titanic Nemzetközi Filmfesztivál. A nyitógála vendégeinek a Börtönvonat Yumába című amerikai filmet vetítették. Az alkotás előtt bemutatták a fesztivál hivatalos spot-filmjét, melyet minden előadás előtt láthatnak a nézők (spot-film). A rendezvényen megjelenteket korábbi Titanicos élményeikről kérdeztük.

Török Ferenc kedvence nyitja a Titanicot

Egyszerű film, mégis nagyon energikus. A legnagyobbakat, Antonionit és Godardot juttatja eszembe.” - így jellemzi Török Ferenc filmrendező az Opera című filmet, amely a jubileumi, 15. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál elsőként vetített alkotása.

Csütörtökön kihajózunk

Idén megújultunk, arculatot váltottunk és (ahogy azt minden kedves olvasónk maga is tapasztalhatta) új lett a honlapunk is - derült ki a 15. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál nyitó sajtótájékoztatóján hétfőn az Uránia Nemzeti Filmszínház Kávéházában.


Batman a Gladiátor ellen

Két mai színészlegenda, Christian Bale (Batman: Kezdődik) és Russell Crowe (Gladiátor) csap össze a jubileumi, 15. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál nyitófilmjében április 3-án az Uránia moziban.

Arany Tekercs díjas az Egy éjszaka egy városban

Jan Balej rendező nyerte az Arany Tekercs Díjat a Tiburon Nemzetközi Filmfesztiválon Amerikában.

Versenylázban a Titanic

Az április 3-án kezdődő jubileumi, 15. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál versenymezőnyében felállt a végső csatasor.

Amerika, Izland és Oroszország már biztosan versenyben vannak a Titanicon

Arkansas-i testvérháború, egy sötét izlandi bűntény, vagy a heroinfüggő orosz professzor története lehet az április 3-án kezdődő jubileumi, 15. Titanic Filmfesztivál legmerészebb filmje.

A Cselek (Sztuczki) a Titanicon

A Cselek (Sztuczki) című film, melynek rendezője a lengyel Andrzej Jakimowski, elnyerte a Miami Filmfesztivál legjobb külföldi filmjének járó nagydíját - jelentette a Lengyel Rádió.

Egy hónap múlva itt a Titanic!

Tommy Lee Jonestól a Joy Divisionig színes a merész témaválasztású, független filmek palettája, melyek hamarosan a Titanic Nemzetközi Filmfesztiválon debütálnak 2008. április 3. és 13. között Budapesten.

A Nyomozó és a dánok

A dániai Trust Filmforgalmazó iroda megerősítette a hírt, hogy foglalkozik Gigor Attila A nyomozó című filmjének nemzetközi forgalmazásával.

Egy közvélemény-kutatás szerint a Katyn a legjobb lengyel film

Igaz ugyan, hogy Andrzej Wajda Katyn című filmje nem kapott Oscar-díjat,  ám egy új közvélemény - kutatás szerint a lengyelek ezt a filmet tartják a valaha készült legjobb hazai alkotásnak.

1939-es lengyel expedíciós film a Himalájáról

Tizenhét éves kutatómunka eredményeképpen, napvilágra került egy 1939-es lengyel Himalája-expedíciót feldolgozó dokumentumfilm.

Jameson Dublin Nemzetközi Filmfesztivál

Jonas Mekas retrospektív sorozat a február 24-ig tartó Jameson Dublin Nemzetközi Filmfesztiválon.

Scrosese rockfilmje nyitja a Berlinalét!

Martin Scorsese dokumentumfilmje, a Rolling Stones-ról készült Shine a Light nyitja meg az idei Berlini Filmfesztivált. A világhírű rendező és maga az együttes is részt vesz majd a február 7-i gálavetítésen.

Rotterdami versenyfilmek

Kihirdették a 2008-as Rotterdami Nemzetközi Filmfesztivál első versenyfilmjeit. Az egyik legfontosabb európai filmmustra első három versenyfilmje között egy japán, egy maláj és egy thaiföldi alkotás található.

Bérgyilkos vígjáték nyitja a 2008-as Sundance Filmfesztivált

A világhírű Sundance Filmfesztivált irányító Sundance Institute bejelentette, hogy Martin McDonagh vígjátéka, az In Bruges lesz a 2008 január 17-én kezdődő fesztivál nyitófilmje. A film főszereplője Ralph Fiennes, Colin Farrell és Brendan Gleeson.

« Március 26.-Április 5. »
KeSzCsSzVa
16171819202122
23242526272829
30310102030405
06070809101112
.© Titanic Nemzetközi Filmfesztivál Budapest 2009 Kapcsolat » powered by proaction »