.
Bookmark and Share

A DÍJRÓL

A Hullámtörők-díjról

A Titanic Nemzetközi Filmfesztivál 2006 óta évről évre a legkíválóbb, leginkább újító szándékú és a legmerészebb filmjének járó elismerést, a Hullámtörők-díjjal tünteti ki. Az elismerést a Görömbei Luca iparművész által készített, különlegesen megformált díj mellett egy 10.000 eurós összeg kíséri, amelyet az alkotás rendezője kap meg, az Oktatási és Kulturális Minisztérium felajánlásának köszönhetően. A díjat egy három tagú nemzetközi zsűri ítéli oda a fesztivál által kiválasztott versenyfilmek legjobbikának.Korábbi díjazottak


  • Fődíj: Rune Denstad Langlo - Nord (North, Észak)
  • A zsűri tagjai: Baltasar Kormákur izlandi filmrendező, színész, forgatókönyvíró és producer, Enyedi Ildikó filmrendező,   forgatókönyvíró és producer, Pohárnok Gergely operatőr.
A fesztivál közönségdíját a Fehér nászéjszaka című izlandi film, Baltasar Kormákur rendezése kapta meg, a fesztivál látogatók által leadott szavazatok alapján.


2008
  • Fődíj: Baltasar Kormákur - Mýrin (Jar City, Vérvonal)
  • A zsűri tagjai: Grainne Humphreys a Jameson Dublin Nemzetközi Filmfesztivál igazgatója, Mundruczó Kornél filmrendező, Marek Dobes cseh filmrendező és kritikus.

A fesztivál közönségdíját a Sigur Rós: Heima című izlandi film, Dean DeBlois rendezése kapta meg, a fesztivál látogatók által leadott szavazatok alapján.


2007
  • Fődíj: Esteban Sapir - Antenna (La Antena)
  • A zsűri tagjai: Marit Kapla, a Göteborgi Nemzetközi Filmfesztivál új igazgatója, Pálfi György filmrendező és Ronald Bergan brit filmkritikus.

A fesztivál közönségdíját Mickybo meg én című ír film, Terry Loane rendezése kapta meg, a fesztivál látogatók által leadott szavazatok alapján.


2006
  • Fődíj: Ilja Krzsanovszkij 4
  • A zsűri tagjai: Shane Danielsen, Edinburgh-i Nemzetközi Filmfesztivál művészeti vezetője, Báron György filmkritikus, a Magyar Filmkritikus Szövetség elnöke, Nils Klevjer Aas, a Norvég Filmalap és a norvég kulturális minisztérium munkatársa.

A fesztivál közönségdíját Miranda July Te meg én és minden ismerősünk című vígjátéka kapta meg a leadott szavazatok alapján.
KeSzCsSzVa
29303101020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
.


© Titanic Nemzetközi Filmfesztivál Budapest 2010 Kapcsolat » powered by proaction »