Lélektánc

Soul Dance
Magyarország, 2009
Rendezte:
Szekció:
Bookmark and Share

A színpadi előadás rendező-koreográfusa: Bozsik Yvette
Operatőr: Rév Marcell
Vágó: Czeilik Mária H.S.E.
Zene/Music: Philippe Heritier
Szereplők/Cast: Barkó Tamás, Bruckner Csaba, Fülöp Tímea, Gál Eszter, Gombai Szabolcs, Hasznos Dóra, Kálmán Ferenc, Krausz Alíz, Matatek Judit, Potoczki Gábor, Puskássy Márk, Samantha Kettle, Sárai Rita, Vati Tamás, Vágola Imre, Vislóczky Szabolcs
Gyártók: KraatsFilm – Hörcher Gábor, Iványi Marcell, Millenáris Súdió - Pálos György
Forgalmazó: PROFIL-M / Paszternák Klára
Színes
57 perc

Színház, amely nem szánalmat és sajnálatot szeretne ébreszteni a nézőkben, hanem megmutatni az emberi test és természet korlátoltságának és szabadságának végtelen lehetőségeit. Az előadásban ép mozgásúak és mozgássérültek találkozhatnak felfedezés és kutatás, egymástól és egymás segítségével való tanulás céljából, annak érdekében, hogy újraéljék egymásról alkotott nézeteiket, előítéleteiket.

„A Lélektánc önálló, olykor szenvedélyes társadalmi protest-táncként is felfogható művészi produkció, s a mindennapi gyógyító munkát ábrázoló helyzetek kollázsa. Mondandója egyenes, tiszta és közérthető, megrendítő és tiszteletet parancsoló, egyben finom provokációtól sem mentes.” (Halász Tamás, Revizoronline)

„Ez az előadás amellett, hogy mérföldkő a résztvevők fizikai és szellemi kibontakozásában, egyúttal óriási jelentőségű is a sérültekről alkotott társadalmi kép, a sérülteket kirekesztő szociális kultúra átformálásában is.” (Ránky Katalin)

Hasonló filmek:

KeSzCsSzVa
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829


.


© Titanic Nemzetközi Filmfesztivál Budapest 2010 Kapcsolat » powered by proaction »