19. Titanic Filmfesztivál

Fesztivál Filmek Program Sajtó Hírek

HÍREK

Híreink folyamatosan frissülnek; kérjük látogasson vissza gyakran!


Metropolis (érték)mentő akció
Április 20-án, pénteken, 15:00-kor az Uránia Kávézóban a Metropolis filmelméleti és filmtörténeti folyóirat bemutatja a Kortárs magyar film – Kulturális értelmezések című számát. Hallgassátok meg velünk az összeállításhoz kapcsolódó kerekasztal-beszélgetést!

"A jóhír nem pénz kérdése"
stefan laudyn 2Csütörtökön délután Stefan Laudyn, a Varsói Nemzetközi Filmfesztivál igazgatója, az idei Titanic zsűrijének elnöke és Horváth György, a Titanic Nemzetközi Filmfesztivál igazgatója beszélgetett az érdeklődőkkel kulturális diplomáciáról, a filmfesztiválok jelenlegi helyzetéről az Uránia Nemzeti Filmszínházban.
Részletek
Beszélgetés Stefan Laudynnal
Április 19-én, csütörtökön, 15:00-kor az Uránia Kávézóban beszélgetünk Stefan Laudyn fesztiváligazgatóval arról, hogy "Hogyan lett Varsónak A kategóriás filmfesztiválja?"
Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Casting kerekesszékre
Hasta la vistaAz április 18-án vetített Hasta la vista című film után Geoffrey Enthoven rendező és Mariano Vanhoofal producer beszélgetett a  sajtó képviselőivel.
Részletek
IDŐPONTVÁLTOZÁS!

A ma esti A Sárga tenger c. dél-koreai thriller vetítése az Uránia Filmszínházban, a meghirdetett 20:30 helyett, 21:00-kor kezdődik.

A változásból adódó kellemetlenségekért elnézést kérünk.

A filmet eredeti nyelven, magyar szinkrontolmácsolással vetítjük.


Titanic Party
titanicbuliA mozidömping mellett a lazításra is gondoltunk, szóval idén is lesz hivatalos Titanic Fesztiválparti, ezúttal a Toldiban. 2012. április 18., szerda, 23:00 - 04:00

A lemezlovas: Erik Sumo
A belépés ingyenes.
http://www.facebook.com/titanicfilmfest

A Titanic bűnügyi szekciója
A Sárga-tengerA dél-koreai filmes, Na Hong-jin neve talán nem cseng ismerősen túl sok nézőnknek, az azonban biztos, hogy aki látta 2009-ben a Titanicon a rendező első, Cannes-ban debütált egész estés filmjét, Az üldözőt, nem felejtette el. Azóta elkészült új akciókrimije, A Sárga-tenger is, amit a Titanic már csak egyszer vetít az Uránia Nemzeti Filmszínházban április 18-án.
Részletek
Az állatok jól vannak
A falFilmje vetítése után Julian Roman Pölslerrel, az idei Titanic A fal című versenyfilmjének forgatókönyvíró-rendezőjével beszélgethetett tegnap a közönség az Uránia Nemzeti Filmszínházban.
Részletek
A Titanic Macerás ügyei
Brilliantlove2001-ben, a 9. Titanic Nemzetközi Filmfesztiválon mutattuk be az azóta négy nagyjátékfilmmel is sikert aratott Hajdu Szabolcs első rendezői nagyjátékfilmjét, a Macerás ügyeket. 2012-ben, a 19. Titanic Nemzetközi Filmfesztiválon debütál a filmről elnevezett Macerás ügyek szekció, melynek filmjei lángoló szerelmi kapcsolatokat, bonyolult családi viszonyokat fednek fel és kusza érzelmi hálókat bontogatnak.
Részletek
Gyilkosság és lelki béke a Titanicon
Gyilkosság és lelki békeA 19. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál vendége volt a Gyilkosság és lelki béke című kolostori krimi rendezője, a thai-francia származású Tom Waller és zeneszerzője, Olivier Liboutry.
Részletek
Hétfői csemegék
A falTermészetesen hét első napja sem múlhat el közönségtalálkozó és zenés mozi nélkül, filmjeink közül pedig ezúttal az idei Berlinale gyöngyszemét és Fred Cavayé leblincselő thrillerjét ajánljuk.
Részletek
Közönség, találkozz!
Gyilkosság és lelki békeA mai nap kifejezetten mozgalmasnak ígérkezik a Titanicon.
Közönségtalálkozók és nemzetközi premierek váltják majd egymást gyors egymásutánban. Mi tehát pörgünk, pörögjetek velünk ti is!
Részletek
Esőkabát helyett mozi
Mildred PierceA borongós szombat délutánt nem is lehet jobb helyen eltölteni egy barátságos moziteremnél. Zenés egyveleg, Mildred Pierce-maraton és Jamie Heinrich filmjének világpremierje a mai ajánlatunk.
Részletek
Jelinkó Márton és Heidi Lindén a Titanicon
Jelinkó Márton és Heidi LindenÖrömmel jelentjük, hogy Jelinkó Márton és Heidi Lindén a Titanic fedélzetére lépett. A finn-magyar alkotópáros első filmjének, a Tartozásnak világpremierjére a fesztiválon kerül sor. Mi már nagyon várjuk, ekkor és itt:  04.15. 19:00 Toldi, 04.18. 18:00 KINO.

Filmiskola a Titanicon
raindance02Mit lehet megtanulni a filmezésről 99 percben?  Elég sokat! A Raindance Budapest 2012-ben is szakmai gyorstalpalókat tart a Titanic Filmfesztivál nyitó hétvégéjén, április 13.-14.-15-én, az Uránia mozi kistermében.
Részletek
Kodály Zoltán szellemében, gyerekperspektíva és a kokain kalamajka – Péntek
NanaMilyen az élet négyévesen? – Erre a kérdésre keresi a választ Valérie Massadian játékfilmes bemutatkozása. A korábban fotográfusként dolgozó rendező szokatlan hangulatú tündérmeséje egy kislány nagy utazását meséli el.
Részletek
Verseny a Titanicon
Hol volt, hol nemA Titanic Nemzetközi Filmfesztivál egyik legfontosabb eleme már évek óta a versenyszekció, amelyben idén hét film indul a Hullámtörők-díjért, köztük brazil, francia, svéd, amerikai, norvég, szerb, illetve német-osztrák alkotások.
Részletek
Északi szekció
hir_ID_AA Titanic Nemzetközi Filmfesztivál programjában mindig is kiemelt helyen szerepeltek az északi filmek.
Részletek
Spanyolcsizma a Titanicon
Katalonia_uber_allesA nagy sikerű tavalyi ír bemutatkozás után, idén a Titanic „vendégországa” Spanyolország!
Részletek
Elindult az akkreditáció
ujsagiroMegkezdődött a sajtó és szakmai akkreditáció a Titanic Nemzetközi Filmfesztiválra. Az akkreditációk határideje 2012. április 5. éjfél.
Részletek
Kevesebb mint egy hónap
tit19 logoAlig egy hónap van hátra a 19. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál kezdetéig! Mint eddig mindig, lesznek eddig is bevált, jól működő elemek és új hangsúlyok, meglepetések. Hazánk legrégebbi és legfontosabb nemzetközi filmes eseménye április 13. és 21. között kerül megrendezésre a jól ismert helyszíneken; az Uránia Nemzeti Filmszínházban, a Toldi, Kino és Örökmozgó mozikban és most elsőként az A38 hajón.
Részletek
Az új Sigur Rós koncertfilm az idei Titanicon!
Sigur Rós - InniÖrömmel jelentjük be, hogy a 19. Titanic Filmfesztivál első visszaigazolt alkotása az izlandi Sigur Rós zenekar új koncertfilmje, az INNI. A vetítés április 14-én szombaton lesz az Uránia moziban.

Részletek
Ajánlj filmet a Titanicra!
tit19 logoHa tavasz, akkor Titanic, és nem lesz ez másképp jövőre sem, 2012. április 13 – 21. között ugyanis immár 19. alkalommal kerül megrendezésre a Titanic Nemzetközi Filmfesztivál, Magyarország első számú nemzetközi filmes mustrája. A program kialakításában ti is részt vehettek, ajánljatok filmeket a Titanicra!

Részletek
Indul a nevezés – magyar filmeket is vár a Titanic!
Október 21-én megkezdődött a nevezés a 19. Titanic Nemzetközi Filmfesztiválra. Magyarország legnagyobb és legeredetibb nemzetközi filmes eseménye 2012. április 13 – 21. között hagyományosan erős programmal és egy örömteli újdonsággal várja az érdeklődőket.
Részletek
Közönségkedvencek a 18. Titanicon
Filmek/Az én peresztrojkám2Az idei közönségszavazás első három helyezettjét már kihirdettük, ám úgy gondoljuk, mindenki számára izgalmas és tanulságos lehet, ha a listát némiképp bővítve eláruljuk, melyek voltak a 18. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál közönség körében legnépszerűbb alkotásai. Íme tehát a közönség szavazatai alapján összeállított TOP 10!
Részletek
A 18. Titanic Filmfesztivál nyertesei
Ma este a 18. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál zárógáláján ünnepélyes keretek között kihirdették az idei mustra díjnyertes alkotásait.
Részletek
Este záróbuli az Apacukában!
partiElérkeztünk a 18. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál utolsó napjához. A fesztivál négy mozijában 14 filmet tudtok még ma megnézni, japán drámán, dán doksin keresztül a svéd thrillerig a legkülönfélébb alkotásokat. Este az ünnepélyes zárógálán kiderül, hogy a versenyben szereplőalkotások közül melyik kapja a legjobb filmnek járó Hullámtörők-díjat, valamint kihirdetjük a közönségszavazás eredményét és a Diákzsűri döntését is. 
Részletek
John Cleese imitátorok és kilakoltatás - Pénteki közönségtalálkozó
Vendégek/Tobias TobbellMókás történeteket mesélt a tegnapi közönségtalálkozón az Elátkozott örökség producere Tobias Tobbell. A fiatalemberől megtudhattuk, hogy a filmben szereplő házat hosszas keresés után lelték meg és még időigényesebb volt meggyőzni a ház tulajdonosát, akinek ex-felesége is hátráltatta a forgatás kezdetét.
Részletek
Gyógyító sport, szovjet rockerek és metrópara – Zárónap a Titanicon
Filmek/Curling6A Hullámtörők-díjért versenyez a Curling című mozi is. A kanadai alkotás főszereplője egy magányos és kissé bogaras apuka, aki nemcsak magát izolálja, hanem lányának is ezt tartja a legüdvösebbnek.
Részletek
Nem mindennapi casting, gyökértelenül Párizsban - Közönségtalálkozók csütörtökön
svedek_02A versenyprogramban szereplő Vadember című svéd film közönségtalálkozóján a rendezők, Martin Jern és Emil Larsson elmesélték, hogy a hátborzongató végkifejletű,nyomasztó történet megtörtént eseten, egy svéd kisvárosban elkövetett kettős gyilkosságon alapul, a filmben szereplő karakterek nagy része azonban kitalált figura.
Részletek
Magyar koprdukciós versenyfilm, abszurd tragédia és a Sakál akcióban - Péntek
Filmek/Ölésre ítélve5Lengyel-norvég-ír-magyar koprodukció az Ölésre ítélve, amely a versenyprogramban indul. Az amerikaiak által elfogott tálib harcost egy titkos európai bázisra szállítják, útközben azonban sikerül megszöknie, és ettől kezdve menekülnie kell üldözői elől.
Részletek
Irán belülről, kívülről, kézikamerával - Csütörtök
Filmek/Esős évszakok1Mennyiben más a fiatalok helyzete Iránban, mint bárhol máshol a földön? – teszi fel a kérdést Majid Barzegar, az Esős évszakok rendezője. Az iráni filmre jellemző konvenciókkal bámulatos magabiztossággal szakító alkotás szerint nem sokban. Az Esős évszakok univerzális témát dolgoz fel, miközben gesztusaiban mégis jellegzetesen iráni marad.
Részletek
Összefogás Japánért
japánA rendelkezésére álló eszközökkel a Titanic Nemzetközi Filmfesztivál is szeretné támogatni a katasztrófa sújtotta Japánt, ezért a Haru utazása című film vetítése kapcsán a Japán Alapítvánnyal együttműködve gyűjtést szervezünk a földrengés áldozatainak megsegítésére. 
Részletek
Fantáziáló gimisek és bosszúszomjas ifjak – keddi közönségtalálkozók
kozonsegtalalkozok_09Nagy érdeklődés övezte a Simon Werner eltűnése című francia film közönségtalálkozóját. A közönség kérdéseire válaszolva kiderült, hogy egy rendkívül személyes filmről van szó, hiszen a film története, a szereplők, apró részletek mind a rendező, Fabrice Gobert tényleges ismeretein, élményein alapulnak, vagyis egy gimnáziumi osztálytársát anno valóban meggyilkolták.
Részletek
Vörösek végveszélyben, Halott papa – jó papa, sokkoló svéd sötétség - Szerda
Filmek/Eljő a napunk6Szokatlan alaphelyzetből bontja ki történetét Romain Gavras, az Eljő a napunk rendezője. Filmjében Rémy, a vörös haja miatt céltáblává váló fiatal srác, találkozik a szintén vörös Patrickkal, aki látva a fiú kiábrándultságát, edzésbe veszi, hogy együtt szálljanak szembe a világgal.
Részletek
A sötét oldal – Agresszió, őrület, vámpírok és zombik
Filmek/Oliver Sherman6Az Oliver Sherman című kanadai mozi az EYE ON FILMS projekt keretében kerül bemutatásra. A háborús élményeitől kikészült veterán igyekszik új mederbe terelni életét, segítségért pedig csendes boldogságban élő régi bajtársához fordul.
Részletek
Illegális botladozás, amerikai pszichohérosz és egy misztikus tinifilm - Kedd
Filmek/Morgen1A közönség ma láthatja a Morgen című román-magyar-francia koprodukciót. Az unalmas életet élő Nelu a magyar-román határ közelében lakik, majd egy nap találkozik a török menekülttel, Behrannal, aki Németországba igyekszik, ehhez pedig Nelu segítségét reméli. 
Részletek
E-mailező Don Giovanni és konfliktusokat szülő házépítés – vasárnapi közönségtalálkozók

kozonsegtalalkozok_04Április 10-én két közönségtalálkozó is volt a Titanicon. A nézők a Juan című dán-magyar operafilm magyar alkotóit, illetve A ház című cseh-szlovák versenyfilm rendezőjét és főszereplőjét faggathatták a filmkészítéssel kapcsolatos élményeikről.  
Részletek
Videó a 18. Titanic nyitóestjéről


Szovjet tinik, Amerika alulnézetből, dán-afgán közelharc - Bemutatkoznak a Filmdokk szekció filmjei
Filmek/Az én peresztrojkám2Izgalmas vállalkozás az Az én peresztrojkám című dokumentumfilm, amely amerikai-angol-orosz koprodukció eredménye. Főhősei tökéletesen átlagos orosz fiatalok, akik a tinédzseréveiket a Szovjetunió utolsó éveiben élték.
Részletek
Futóbolond húg, bergmani mélységek és norvég egzisztencializmus - Hétfő
Filmek/Mezítláb2Három idomított pulyka is közreműködik a Mezítláb című francia filmben. Persze a színészgárda teszi igazán közvetlenné ezt a keserédes drámát, amelyben Diane Kruger és Ludivine Sagnier alakítja a főszereplő testvérpárt.
Részletek
Vájtfülű mindenevőknek: zenei filmek a 18. Titanicon
Filmek/Fájdalomcsillapító2A Fájdalomcsillapító – Mark Sandman és a Morphine története a kilencvenes évek legendás basszusgitár-szaxofon-dob felállású rockbandának és frontemberének állít emléket. A bostoni Morphine énekese, Mark Sandman generációjának egyik legnagyobb hatású zenésze volt.
Részletek
Autós üldözéses opera, érzékeny realizmus és latexben flangáló űrlény - Vasárnap
Filmek/Juan3Magyar vonatkozású film a mai napon a Juan című operaadaptáció, amely Mozart Don Giovannijának hazánkban forgatott feldolgozása. A történet ezúttal az internetkorszakba és egy modern nagyváros kulisszái közé kalauzolja a nézőket.
Részletek
Filmezés a gazdasági válságban, húsevés apokalipszis után és egy megértő családi dráma – Közönségtalálkozók a Titanicon

Rendező/Djinn CarrénardDélután találkozhatott a közönség  Djinn Carrénard-ral, a Donoma francia rendezőjével. A rendkívül vidám hangulatú beszélgetésen a fiatal művész mesélt filmje születéséről. A forgatás épp a gazdasági válság kezdetével esett egybe, így ezt az igazán szűk költségvetésű filmet sem volt egyszerű összehozni.

Részletek
Best of Raindance - Partnerfesztiválunk legsikeresebb filmjei a Titanicon
Filmek/Öt lány3A mindig magas színvonalon dolgozó BBC készített egy filmet az ipswichi hasfelmetsző néven ismert sorozatgyilkos öt áldozatáról. A megtörtént esetet feldolgozó fikciós történet főszereplő lányai mind kábítószerfüggők és az utcán árulták testüket, míg utol nem érte őket a végzetük.
Részletek
Akadozó kommunikáció, labilis idegállapot, rendhagyó képszakadás – Szombat

Filmek/Donoma5Ma 15:00-tól a Toldiban látható a Donoma című francia mozi, amely három egymástól független nő friss ismeretségeit mutatja be. A szinte egy személyben minden filmkészítői posztot betöltő Djinn Carrénard első alkotása, a félprofi színészek hiteles alakításaival maradandó élményt ígér. Az eklektikus stílusú és képi világú előzetes máris megtekinthető. A vetítés után vendégünk a rendező, aki szívesen válaszol a kérdésekre.
Részletek
Nagykorúvá érett a Titanic!

Filmek/A gyerekek jól vannak 7Április 8-án este ünnepélyes nyitógálával kezdetét vette a 18. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál! 

Részletek
Új szekció: Extrém Ázsia - A legbizarrabb ázsiai mozik krémje a Titanicon

Filmek/Hideghal4Elsőként a japán Hideghal kerül terítékre. A pszichopata gyilkos Muratának mindenki úgy táncol, ahogy ő fütyül. A film annak története hogyan hálóz be és kényszerít együttműködésre egy trópusi halkereskedőt.
Részletek
Elkészült veteránok, sánta rockisten és a falusi Marilyn Monroe – Péntek

Filmek/Oliver Sherman1Mai ajánlónk az Oliver Sherman című kanadai mozival kezdődik, amely az EYE ON FILMS projekt keretében kerül bemutatásra. A háborús élményeitől kikészült veterán igyekszik új mederbe terelni életét, segítségért pedig csendes boldogságban élő régi bajtársához fordul.
Részletek
Skolimowski-retrospektív az Örökmozgóban

Filmek/Ölésre ítélve6A lengyel kultrendező Ölésre ítélve című legújabb filmjének Titanicos premierjéhez kapcsolódóan az Örökmozgó Filmmúzeum április 8-án Jerzy Skolimowski-retrospektív sorozatot indít. A részletes programot ITT találjátok.  


Mozikban a Menedék

Az Anjou Lafayette forgalmazásában április 7-től kerül a mozikba François Ozon Menedék című filmje, amelyet a tavalyi Titanicon mi is nagy sikerrel vetítettünk. A film Toldi moziban rendezett premierjén jelen lesz a főszereplő-zeneszerző, Louis Ronan-Choisy is.    


Nemzetközi filmszakmai kezdeményezés a Titanicon

Számos nagyhírű nemzetközi filmes seregszemle mellett a 2011. április 8 – 16. között 18. alkalommal megrendezésre kerülő Titanic Nemzetközi Filmfesztivál is részt vesz az Eye on Films nevet viselő, kontinenseken átívelő filmszakmai kezdeményezésben, amelynek célja, hogy a fesztiválok és a helyi forgalmazók közötti együttműködés erősítésével segítse az elsőfilmes rendezők pályakezdését, munkáiknak nagyobb nemzetközi figyelmet és ismertséget biztosítson.

Részletek
Hullámtörők-díj hatodszor is!

A 2011. április 8 – 16. között 18. alkalommal megrendezésre kerülő Titanic Nemzetközi Filmfesztivál immár hatodik éve versenyfesztivál is. Az ismert anyagi nehézségek miatt a szervezők idén sajnos nem tudják felajánlani a fesztivál fődíjával járó 10.000 eurós jutalmat, és le kellett mondani az egyik már meghívott versenyfilmet is, ám a Hullámtörők-díjért idén is versenybe száll hét kiváló alkotás, köztük egy magyar koprodukció. Most végre kiderül az is, kik alkotják azt a háromfős nemzetközi zsűrit, amely a rangos elismerés sorsáról dönt.

Részletek
Raindance villámkurzusok a Titanicon

99_perces_filmiskola_logoA 2011. április 8 – 16. között megrendezésre kerülő 18. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál nemcsak változatos és eredeti filmekkel, hanem izgalmas szakmai programokkal is várja közönségét. Mint arról korábban már hírt adtunk, idén együttműködés jött létre a Titanic filmfesztivál és Európa legjelentősebb filmes szervezete, a Raindance között. A megállapodás része, hogy a Titanic pedig helyet biztosít a Raindance híres 99 perces villámkurzusainak, amelyeket a szervezet budapesti irodája szervez. Hogy mi mindent lehet megtudni 99 perc alatt a filmezésről? Kiderül az alábbi szakmai gyorstalpalókon!

Részletek
Honlapon a részletes program!

Filmek/Zonad2Felkerült honlapunkra a 18. Titanic filmfesztivál részletes programja! A filmek menüpontra kattintva mindent megtudhattok az idei filmekről, szekciókról és rendezőkről. Jó böngészést!  


Titanic 2011 - A mennyiségből engedünk, a minőségből nem!

katboritoRövidebb, szerényebb, de elsüllyeszthetetlen. A 18. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál 2011. április 8 – 16. között a felmerült anyagi nehézségek ellenére is megrendezésre kerül. 

Részletek
S.O.S. közlemény: Szorult anyagi helyzetben a Titanic Filmfesztivál

hangulat_1Az elmúlt napok történései váratlan és szerencsétlen helyzet elé állították az immár 18 éve fennálló és 6. éve versenyfesztiválként működő Titanic Nemzetközi Filmfesztivált. A legfrissebb fejleményekre reagálva Horváth György fesztiváligazgató március 22-én rendkívüli sajtótájékoztatót hívott össze. A sajtótájékoztatón elhangzottakról az MTI az alábbi hírt tette közzé.

Részletek
"Le Titanic 2011"

lilysometimes_3Ma már nemigen lehetne elképzelni a Titanic filmfesztivált francia szekció nélkül. Magyarország legnagyobb nemzetközi filmes seregszemléjéről idén sem hiányozhatnak az elmúlt év francia filmtermésének legizgalmasabb alkotásai. A 18. Titanic Nemzetközi Filmfesztiválon merész, provokatív, szívszorító vagy éppen szívmelengető filmek közül válogathatunk. Nem csak frankofonoknak. 

Részletek
Titanic 2011 - Made in Hungary

essentialkilling_1A 2011. április 7 – 17. között megrendezésre kerülő 18. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál kínálatában ismét több magyar érdekeltségű film szerepel. A programban helyet kapott három magyar koprodukcióban készült játékfilm, egy magyar származású forgatókönyvíró által jegyzett életrajzi dráma, és egy itthoni utómunkával véglegesre csiszolt ír alkotás is.   

Részletek
Ír válogatás a 18. Titanic Filmfesztiválon

perrier_1Minden filmfesztivál alapvető célja, hogy egyszerre ígérjen közönségének korábban jól bevált és teljesen új elemeket. A 2011. április 7 – 17. között megrendezésre kerülő 18. Titanic Nemzetközi Filmfesztiválon a már jól ismert műfajok és tematikák mellett most először alkotnak az ír filmek önálló szekciót. A közelgő St. Patrick nap alkalmából íme egy kis ízelítő a műfajilag és hangulatában is kivételesen széles ír merítésből.     

Részletek
Ízelítő a 18. Titanic Filmfesztivál versenyprogramjából

curling_3Akadnak olyanok, akik még mindig nem merik elhinni, de idén is lesz Titanic Filmfesztivál. A felénk áradó aggódó kérdésekre és találgatásokra válaszolva szeretnénk folyamatos híradással jelezni: mi mindent elkövetünk, hogy a közönség 2011. április 7 – 17. között ismét soha sehol másutt nem látható filmek közül szemezgethessen. Fesztiválunkat az ellehetetlenült helyzetben lévő artmozikat tudatosan támogatva idén is a hagyományos helyszíneken, az Uránia Nemzeti Filmszínházban, a Toldi moziban, az Örökmozgóban és a KINO-ban rendezzük meg.

Részletek
A torinói ló Ezüst Medve-díjat kapott

Tarr medvével(MTI) - A nemzetközi zsűri nagydíjával, Ezüst Medvével tüntették ki Tarr Béla új filmjét, A torinói ló című alkotást szombaton a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál gálaestjén. A legjobb filmnek járó Arany Medve-díjat iráni mű kapta, a rövidfilmek között egy iPhone-készülékkel forgatott mű diadalmaskodott.

Részletek
Tarr Béla utolsó filmje sikerrel debütált a Berlinalén

Tarr(MTI) – Megtelt a berlini fesztiválpalota Tarr Béla legújabb filmje, A torinói ló február 15-i bemutatóján a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon. A rendezőt nagy taps fogadta, a film meleg fogadtatásban részesült. Német kritikusok Tarr Béla életművét méltatják, egyben testamentumként írnak minden bizonnyal utolsó filmjéről.

Részletek
Szolidaritás Panahiért

panahiA nemzetközileg elismert iráni filmrendezőt, Dzsafar Panahit idén januárban hat év börtönbüntetésre és húsz év alkotástól való eltiltásra ítélték rendszerellenes tevékenység vádjával. A nemzetközi felháborodást kiváltó intézkedés ellen számos emberi jogi szervezet és filmszakmai plénum tiltakozik. A CirkoFilm – Másképp Alapítvány által szervezett vetítésen most a hazai közönség is kifejezheti együttérzését.

Részletek
Visszaszámlálás indul - 66 nap múlva itt a Titanic!

logo_18Filmbarátok, mozirajongók, figyelem!  Elő a naptárakkal, ideje pirossal bekarikázni 2011. április 7-ét, hiszen ezen a napon veszi kezdetét a 18. Titanic Filmfesztivál, Magyarország legnagyobb nemzetközi filmes sereg-szemléje, melyre most még ti is ajánlhattok filmeket!

Részletek
Együttműködés a Raindance és a Titanic Filmfesztivál között

raindance_logoEgyüttműködés jött létre Európa legjelentősebb független filmes szervezete, a Raindance és Magyarország legfontosabb nemzetközi filmfesztiválja, a Titanic között. A megállapodás szerint a Titanic Nemzetközi filmfesztivál egyrészt helyet biztosít a Raindance híres 99 perces villámkurzusainak – amelyeket a Raindance budapesti irodája szervez -, illetve a jövő évi Raindance Filmfesztivál programjának összeállítása során segít a magyar alkotások kiválasztásában, míg a Raindance külön válogatással jelenik meg saját fesztiváljának legsikeresebb filmjeiből a Titanicon.

Részletek
A budapesti artmozik utolsó fél éve következhet

art_mozi_logoA budapesti artmozik vezetői a 2010. év végi közgyűlésükön egyhangúan megállapították, hogy néhány hónapnál tovább nem futja a működési költségeikből – foglalta össze Pataki Ági, a Budapesti Artmozi Egyesület újonnan megválasztott elnöke. 

Részletek
Nick James élménybeszámolója a Titanicról a Sight & Soundban!

Rólunk írták rovatunk legfrissebb és kétségkívül egyik legnagyobb büszkesége a Sight & Sound magazin júniusi számának vezércikke, amelyben Nick James főszerkesztő mesél arról, milyen volt a 17. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál zsűrielnökének lenni, milyen tanulságokat szűrt le az általa vezetett filmszakmai kerekasztal-beszélgetésből, és milyen kalandokat jelentett számára az izlandi vulkánkitörés. Íme a teljes cikk magyarul!

Részletek
Mozikban A padláson

Június 10-től mozikba kerül az idei Titanic fesztivál egyik legbájosabb, gyerekeket és felnőtteket egyaránt elbűvölő filmje, A padláson. Az elfeledett limlomok színes és izgalmas világát megelevenítő kalandos történet a legendás cseh animátor, Jirí Barta munkája.    

Részletek
Panahi szabad

Az iráni hatóságok 200.000 dolláros óvadék ellenében a teheráni Evin börtönből szabadlábra helyezték a többszörös díjnyertes iráni filmrendezőt, Dzsafar Panahit, akit március óta tartottak fogva egy rendszerellenes film készítésének vádjával. A film, amelynek Panahi a producere volt, a hírek szerint csak az előkészítési fázisban van. 

Részletek
Gothár Péter, a fotóművész

A  Titanic Filmfesztivál idei magyar zsűritagjának képeiből nyílik kiállítás április 30-án a FUGA Galériában.

Részletek
Rengeteg teltházas vetítés és töretlen fesztiválhangulat - véget ért a 17. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál

2010. április 8 – 18. között a Titanic Nemzetközi Filmfesztivál immár 17. alkalommal bizonyította, hogy az egyik legnépszerűbb és legszínvonalasabb kulturális nagyrendezvény a főváros életében. A közönség idén 25 ország 61 filmjét nézhette meg összesen 133 nyilvános vetítés keretében, amelyeknek az Uránia Nemzeti Filmszínház, a Toldi mozi, az Örökmozgó Filmmúzeum és a KINO adott otthont.    

Részletek
Nézőink véleménye az idei filmtermésről

A Titanic fesztivál szervezőgárdája számára felbecsülhetetlenül fontosak és értékesek a közönségtől érkező visszajelzések, de talán a nézők számára is izgalmas lehet megismerni egymás véleményét a filmekről. Épp ezért úgy döntöttünk, idén a közönségszavazás teljes eredményét közzé tesszük, hogy mindenki felmérhesse, személyes kedvencei milyen helyezést értek el a filmek közönség által felállított rangsorában. Íme tehát a lista, jó böngészést!    

Részletek
A 17. Titanic nyertesei

A 17. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál zárógáláján ünnepélyes keretek között kihirdették az idei mustra díjnyertes alkotásait. 

Részletek
Pillanatfelvétel az elmúlt tíz évről

A 17. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál utolsó előtti délutánján a Sight & Soundban megjelent, az elmúlt évtized harminc legjelentősebb filmjét összegyűjtő listáról beszélgetett Tiina Lock, Vincze Teréz, Nick James és Horváth György.

Részletek
Szexterápia

Tali Shalom Ezer, az Érzelmi pótlék című izraeli alkotás rendezője többek közt a filmbeli szexuális terápia valós alapjáról és a módszer vitatottságáról mesélt a közönségnek a tegnapi közönségtalálkozón.

Részletek
Reymond Amsalem a terrortámadásokról

Nálunk járt Reymond Amsalem, a Hét perc a Mennyországban című izraeli-francia-magyar koprodukcióban készült alkotás főszereplője. Reymond a filmben egy jeruzsálemi terrortámadás túlélőjét alakítja, ez az első izraeli alkotás, ami ezt a témát járja körül.

Részletek
Kiemelt ajánlatunk: Gyerekszemmel

A Titanic Filmfesztivál programjában mindig is felbukkantak olyan történetek, amelyek a felnőtté válás problémáját boncolgatták. Ezekben a filmekben a gyerekek és fiatalok szemszögéből fedezhetjük fel újra a világot. Idén a következő filmeket ajánljuk.

Részletek
A Titanic és a hamufelhő

A nemrégiben kitört izlandi vulkán hatása elérte a Titanic Nemzetközi Filmfesztivált is. A hamufelhő beterítette az osloi légteret is, így Sara Johnsen a Nagykutya rendezőnője sajnos nem tud eljönni a Fesztiválra, ezért a sajtó és a közönségtalálkozó elmarad. Ez természetesen nem befolyásolja a film vetítését, ami ma 17:45-kor lesz  megtartva az Uránia Nemzeti Filmszínházban, illetve holnap 17:00-kor a Toldi moziban.


Megáll az idő a Titanicon!

Jövőre lesz harminc éves Gothár Péter korszakváltó klasszikusa. A rendező az idei Titanic Filmfesztivál zsűritagja, tiszteletére ma este 20.30-tól a Megáll az időt vetítjük az Örökmozgóban.

Részletek
Lélektánc még egyszer!

Ma este láthatják a Titanicon utoljára Bozsik Yvette és Iványi Marcell alkotását, a Lélektánc című megrázó táncfilmet. A vetítést közönségtalálkozó követi!

Részletek
Nálunk járt Jukka-Pekka Valkeapaa

A rendező Látogató című, első nagyjátékfilmjét kísérte el a fesztiválra, a tegnap esti közönségtalálkozón a film időtlen, tündérmese-szerű világáról és a forgatás nehézségeiről mesélt az Uránia nézőinek.Részletek
Telt házas Perzsa macskák-parti a Titanic Fesztiválon

Az iráni underground zenei életről tudósító Perzsa macskák című film főszereplő együttese, a Take It Easy Hospital élőben is bemutatkozott a Titanic Nemzetközi Filmfesztiválon – óriási sikerrel.

Részletek
Isabelle Huppert a Titanic mai programjában!

A Titanic Hullámtörők-díjáért versenybe szálló filmek közül szerdai programunkban kettőt is láthatnak.

Részletek
Minden jó, ha a vége jó!

Ha kisebb késéssel is, de ma estére végre megérkezik a várva várt Take It Easy Hospital zenekar, a Perzsa macskák című film főhősei. Bár a tegnapi és mai közönségtalálkozó sajnálatos módon elmaradt, a ma esti, fergetegesnek ígérkező bulin találkozhattok a banda tagjaival! A Titanic fesztivál történetében ez lesz az első parti, amire – a Gödör Klubbal közösen – külföldi előadót hívtunk

Részletek
Jan Budař a Titanicon

Javier Rebollo Asszony zongora nélkül című filmjének egyik főszereplőjével, a népszerű cseh színésszel, Jan Budař-ral találkozhatott hétfőn este az Uránia Nemzeti Filmszínház közönsége.

 

Részletek
Kiemelt ajánlatunk: Egzotikus helyszínek

A Titanic Filmfesztivál kínálata nemcsak műfajilag és tematikailag rendkívül sokszínű, hanem földrajzilag is. Idén összesen 25 országból, a világ legkülönfélébb tájairól érkeztek hozzánk alkotások, Chilétől Oroszországon át egészen Kambodzsáig. Az egzotikus helyszínek sokszor magukban a filmekben is fontos szerepet kapnak. Ma azokból az alkotásokból válogattunk, amelyek távoli, különleges helyszínekre kalauzolnak el bennünket.   

Részletek
Budapest díszelőadás a Titanicon!

Ma este 18.00-kor a Budapest című magyar-brazil-portugál koprodukciót láthatják az Uránia Nemzeti Filmszínházban, ezen kívül találkozhatnak Jan Budarral, az Asszony zongora nélkül című alkotás egyik főszereplőjével.                                             

Részletek
„A múló időről szerettem volna beszélni”

A Hátralévő életed első napja című szívhez szóló családi dráma forgatókönyvíró-rendezőjét, Rémi Bezançont faggatták a nézők a ma délutáni közönségtalálkozón.


Részletek
Kiemelt ajánlatunk: Claire Denis filmek

Claire Denis filmrendező olyan alkotók mellett kezdte a szakmát, mint Wim Wenders vagy Jim Jarmusch. Első önálló filmjével azonnal nemzetközi sikert aratott. Az 1988-ban készült Chocolat egy fiatal nőről szól, aki visszatér Nyugat-Afrikába, hogy meglátogassa gyermekkora helyszíneit. A film egy alapvetően rasszista társadalom bonyolult kapcsolatrendszereiről nyújt látleletet.

Részletek
„Otthoni kipróbálásra nem ajánlott”

Jörgen Bergmark, az Ésszerű megoldás című svéd tragikomédia rendezője a film szombat esti vetítése után beszélgetett a nézőkkel az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

Részletek
A vendégünk Rémi Bezançon!

Mai programunkból A bőrön is áthatol című holland munkát, egy cseh animációs filmet, A padlásont és a francia Hátralévő életed első napját ajánljuk, aminek rendezője, Rémi Bezançon is megérkezett a Titanicra.

Részletek
Kiemelt ajánlatunk: Filmdokk szekció

A Titanic filmfesztivál hagyományosan gazdag és sokszínű programjából ma elsősorban dokumentumfilmek rajongóinak szeretnénk a figyelmébe ajánlani az idei Filmdokk szekció különlegesen izgalmas kínálatát.  

Részletek
„A dzsessz az egyik főszereplő”

Jean Achache, az Egy éjszaka a klubban rendezője tegnap este az Örökmozgóban osztotta meg filmje néhány műhelytitkát a nézőkkel.


Részletek
Újabb északi vendég!

Ma este a versenyszekciós Ésszerű megoldás rendezőjével, Jörgen Bergmarkkal találkozhatnak a film vetítése után!

 

Részletek
Lélektánc a Titanicon

A Lélektánc című előadásból készült film világpremierjén tegnap délután vehettek részt a Titanic Nemzetközi Filmfesztivál nézői a KINO moziban. A vetítés után az alkotók közül Bozsik Yvette, az előadás koreográfusa, Iványi Marcell, a film rendezője, Puskásy Márk, a Tánceánia Egyesület tagja és Czeilik Mária, a film vágója beszélgettek a nézőkkel.


Részletek
Titanic a Twitteren

A 17. Titanic Nemzetközi Filmfesztivált már követhető a Twitteren is. A legfrissebb infók egyenesen a mozikból.
Kövess minket:
                       http://twitter.com/TitanicFilmfest


Világpremier a Titanicon

A Titanic mai programjából két filmet is ajánlunk, amelyeknek vetítését követően a közönség az alkotókkal is találkozhat: vendégünk az Egy éjszaka a klubban rendezője, Jean Achache, valamint Bozsik Yvette és Iványi Marcell, a Lélektánc című film alkotói.

Részletek
Elindult a Fesztivál!

Ma délután 16.15-kor az Uránia Nemzeti Filmszínházban a Búgócsiga című orosz dráma vetítésével indul el a 17. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál. 


Részletek
Megnyílt a Titanic!

Szerdán este ünnepélyes nyitógálával indult tizenhetedik útjára Magyarország legtöbb nagyjátékfilmet felvonultató, legtöbb fizető nézőt vonzó, legszínvonalasabb nemzetközi filmes eseménye, a Titanic Filmfesztivál.Részletek
Már csak kettőt kell aludni!

A húsvéti locsolkodásból ocsúdva máris itt a filmkülönlegességek kedvelőinek világraszóló ünnepe, április 8-án ugyanis kezdetét veszi a 17. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál! Magyarország legnagyobb nemzetközi filmes seregszemléjén azonban nem csupán komoly és fajsúlyos alkotások szerepelnek, hanem a hagyományokhoz híven szürreálisan bizarr, bűbájosan egyedi vagy éppen meghökkentően mulatságos filmeket is találunk a programban. Ma ezek közül ajánlunk néhányat.

Részletek
Perzsa macskák-parti – egy iráni zenekar koncertje a Titanic Fesztiválon!

A Titanic Nemzetközi Filmfesztivál eddig is híres volt erős zenei szekciójáról, de a 2010. április 8. és 18. között megtekinthető aktuális kínálat a szokásosnál is izgalmasabbnak ígérkezik – ráadásul egy különleges buli is tartozik hozzá április 13-án este, egy iráni és egy magyar együttes koncertjével.

Részletek
Egy hét múlva Titanic!

Egy hét múlva indul 25 ország 61 alkotásával 9 szekcióban a 17. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál, melynek nyitó sajtótájékoztatóját március 30-án, kedden délelőtt tartottuk, a hamarosan fesztiválközpontként szolgáló Uránia Nemzeti Filmszínházban.

Részletek
Háborús filmek és családtörténetek a Titanic francia szekciójában

Megszokhattuk már, hogy a Titanic filmfesztivál kínálatában évről évre meghatározóak a francia filmek, amelyek idén kiemelkedően erős mezőnyt alkotnak. A 17. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál 2010. április 8 – 18. között az elmúlt év legnagyobb francia sikereivel várja az érdeklődő mozilátogatókat.

Részletek
A Titanic és a magyar kapcsolat

Örömmel adjuk hírül, hogy Magyarország legnagyobb nemzetközi filmes eseménye idén több hazai érdekeltségű filmet is tálal az itthoni közönség számára. A 2010. április 8 – 18. között megrendezésre kerülő 17. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál programjában egy magyar táncfilm és két magyar koprodukcióban készült játékfilm is helyet kapott.

Részletek
Történelmi dráma és disztópikus sci-fi a 17. Titanic Filmfesztivál kínálatában

A 2010. április 8 – 18. között megrendezésre kerülő 17. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál kínálatában ismét mindenki találhat kedvére való szórakozást, hiszen a vígjátéktól a krimiig, a társadalmi drámától a felnőtteknek szóló animációs filmig a legváltozatosabb műfajú filmeket mutatjuk be a világ minden tájáról, Chilétől Kínán át egészen Svédországig.

Részletek
Nemsokára jön a Titanic!

Jó hír minden filmbarátnak: alig több mint egy hónap múlva kezdetét veszi a 17. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál! Magyarország legnagyobb nemzetközi filmes eseménye 2010. április 8 – 18. között a hagyományokhoz híven gazdag és sokszínű programmal, merész és újszerű alkotásokkal várja a mozilátogatókat.

Részletek
Megkezdődött a Sundance Filmfesztivál
Január 21-én a Utah állambeli Park City-ben kezdetét vette az idei Sundance Filmfesztivál, az Egyesült Államok legjelentősebb független filmes mustrája. A tíznapos rendezvény során a közönség közel kétszáz amerikai és nemzetközi játék-, illetve dokumentumfilm közül válogathat.
Részletek
BROAD pályázati felhívás
A budapesti Eötvös Károly Intézet mint a BROAD nemzetközi projekt (www.broad-project.eu) résztvevője pályázatot hirdet alkotócsoportok és egyéni pályázók számára kreatív alkotások létrehozására, műfaji megkötés nélkül, az alábbi feltételekkel:
Részletek
Hullámtörők a mozikban
A 2008-as Titanic győztes Vérvonal mellett az idei Hullámtörők-díjas Észak című film is moziforgalmazásba került. A Rune Denstad Langlo rendezte norvég film forgatókönyvét az íróként is jól ismert Erlend Loe írta (Doppler, Doppler az utak királya).
Részletek
A Vérvonal a mozikban

A napokban került a mozikba a tavalyi Titanic fődíjasa, Baltasar Kormákur fanyar humorú északi thrillere, a Vérvonal. Szerényen jegyeznénk meg, hogy eddig minden fődíjasunk országos forgalmazásba került – és nemsokára jön az Észak is.

Részletek
Cinefest: szeptember 11 - 20.

Összeállt a 2009-es CineFest teljes versenyprogramja: a fesztiválra 45 országból több mint 400 filmet neveztek, végül 5 kategóriában 77 alkotást vetítenek Miskolcon a Művészetek Házában szeptember 11. és 20. között.

Részletek
A Palace Cinemas digitális terjeszkedése

Az XDC, Europa vezető digitális fejlesztője megállapodást kötött a Palace Cinemas mozihálózattal, amelynek keretében digitális vetítőhálózatot épít ki a cég filmszínházaiban. Az egyezségnek megfelelően DCI-kompatibilis vetítőket telepítenek mintegy 170 Palace Cinemas teremben Magyarországon, Csehországban és Szlovákiában 2009 második felétől. A kezdeményezést részben a Virtual Print Fee (VPF) alap finanszírozza.

Részletek
Szakmai kezdeményezés a filmterjesztés jövőjéről

A filmforgalmazásban és a moziüzemeltetésben végbemenő változások miatt számos non-profit szakmai szervezet tartja szükségesnek egy olyan stratégiai javaslat elkészítését, amely kizárólag szakmai szempontok alapján írja le a filmterjesztés jövőjét. Szakmai megbeszélésre került sor 2009. június 4-én 15 órakor az Uránia Nemzeti Filmszínház Kávézójában az Art Mozi Egyesület, az ASVA, a Budapesti Art Mozi Egyesület, a Filmforgalmazók Egyesülete, a Filmklubszövetség, a Magyar Filmművész Szövetség és más szakmai szervezetek szervezésében.

Részletek
Wenders rendezi az első 3D táncfilmet

Wim Wenders és a legendás táncos-koreográfus, Pina Bausch közös munkájából születik az első 3D formátumban készült táncfilm. Wenders már régóta szeretett volna együtt dolgozni Bausch-sal, ám a 3D technológia megjelenéséig nem talált rá a megfelelő médiumra. Szerinte a 3D segítségével „a közönség közvetlenül a színpadon találja majd magát.”

Részletek
Asger Leth Hollywoodban forgat

A 2008-as Titanic Filmfesztivál egyik nagy sikere volt a nyers és szókimondó dán dokumentumfilm a Cité Soleil kísértetei, amely a haiti gettók bandáinak életét mutatta be. A film sikerének köszönhetően Asger Leth első nagyjátékfilmjét készül forgatni.

Részletek
Május 2-ig MEDIAWAVE

MEDIAWAVE’2009 - Nemzetközi Film és Zenei Fesztivál - Győr, 2009. április 25. – május 2.
A hagyomány és a modern együttes tisztelete - ütköztetése vagy párhuzamba állítása mint átfogó jellegzetesség mellett, ebben az évben 1969 negyvenedik évfordulójáról emlékezik meg a Fesztivál.

Részletek
Titanic a filmrendező szemével

Az idei fesztivállal kapcsolatos élményeiről Dettre Gábort kérdeztük.

Részletek
Filmintézetek a Titanicról
A Norvég Filmintézet    és az Izlandi Filmközpont is vezető hírként közli az Észak Hullámtörők-díjas elismerését, illetve a Fehér nászéjszaka Közönségdíjat érő sikeres szereplését a Titanicon. Az Észak következő állomása a New York-i Tribeca Filmfesztivál lesz.
Részletek
Véget ért minden idők legsikeresebb Titanic fesztiválja
A 2009. március 26. és április 5. között megrendezett 16. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál népszerűbb volt, mint valaha. Rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk mind a nézők, mind a sajtó, mind pedig a szakma részéről. A programban 26 ország 56 filmje szerepelt, amelyre a fesztivál 11 napja alatt mintegy 15.700 néző volt kíváncsi. Ez a nézőszám alig marad el a tavalyitól, ami most, hogy a mozilátogatók száma évről évre fogy, kiemelkedő eredménynek tekinthető. Büszkén mondhatjuk tehát, hogy Magyarország legnagyobb nemzetközi filmes eseménye immáron végérvényesen nagykorúnak tekinthető.
Részletek
Az Észak kapta a Hullámtörők-díjat
Örömmel jelentjük be fesztivállátogatóinknak, hogy a 16. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál Hullámtörők-díját és az Országos Diákzsűri díját Rune Denstad Langlo Észak című alkotása, a fesztivál közönségdíját pedig Baltasar Kormákur Fehér nászéjszaka című filmje kapta.
Részletek
"Hol a fesztiválok helye a magyarországi filmes térképen?"
Április 4-én, szombaton a Titanic Nemzetközi Filmfesztivál adott otthont annak a szakmai beszélgetésnek, ahol a magyarországi filmfesztiválok vezetői számoltak be rendezvényeik pillanatnyi helyzetéről. 
Részletek
Utolsó napi program
Kedves Vendégeink!

Szeretnénk a figyelmükbe ajánlani, hogy ma 16.30-kor az Örökmozgó helyi kedvenceként vetítésre kerül a Sárga zsebkendő című amerikai road movie. Az Uránia Nemzeti Filmszínházban 18.30-tól Baltasar Kormákur idei közönségkedvenc alkotását, a Fehér nászéjszakát láthatják, 20.30-tól pedig a Hullámtörők-díjas Északot tekinthetik meg. A díjnyertes film előtt Enyedi Ildikó többszörös díjnyertes rövidfilmjét, az Első szerelemet vetítjük, amelyen vendégünk lesz a rendezőnő és a film főszereplője, Droste Juli.   


Utolsó előtti nap a Titanicon
Kedves olvasóink és fesztivállátogatóink, felhívjuk figyelmüket, hogy már csak két nap van vissza a fesztiválból, úgyhogy érdemes résen lenni, és válogatni filmjeink közül.

Részletek
Megérkezett Baltasar Kormákur
Vendégünk Baltasar Kormákur, a 101 Reykjavík, a Vérvonal és a Fehér nászéjszaka rendezője, a Titanic zsűrielnöke és tavalyi fesztiválunk Hullámtörők-díjasa. 
Részletek
Csütörtöki buli a Toldiban
Örömmel adjuk hírül, hogy a tegnapi uborkás-vodkás Titanic parti a Toldi moziban nagyon jól sikerült! 
Részletek
Indul a hétvége
Pénteki programjaink: Berlin Calling, A legnagyobb japán, buli a Toldiban.
Részletek
Stéphane Malandrin a Titanicon
A Titanic vendége volt Stéphane Malandrin, aki testvérével, Guillaume-mal készítette A fejetlen ember keze című belga thrillert. 
Részletek
Vendégünk volt az Észak főszereplője
A Titanicon járt a norvég Anders Baasmo Christiansen, aki skandináv humorával levette a közönséget a lábáról. 
Részletek
Csütörtöki ajánlónk
Két közönségtalálkozót ajánlunk nézőink figyelmébe: ma beszélgethetnek Baltasar Kormákur és Stephane Malandrine filmrendezőkkel a Titanicon. 
Részletek
Független filmforgalmazás 2.0
Március 31-én délután a Toldi mozi kistermében az érdeklődők a független filmforgalmazás jövőjéről és lehetőségeiről hallhattak egy szakmai kerekasztal-beszélgetés keretében.  
 
Részletek
Szerdai programok


Délután animációs filmek, este borzongás

Részletek
TITANIC PARTI CSÜTÖRTÖKÖN A TOLDIBAN

Április 2-án, csütörtökön a 21.15-ös Fehér nászéjszaka című Baltasar Kormákur film vetítése után, 23 órától Cadik játszik a Titanic partin a Toldi moziban. Ott lesz a film rendezője, Kormákur, aki az idei Titanic zsűrielnöke is. A buli ingyenes, mozijegyük mellé pedig egy italt adunk ajándékba.
Mindenkit sok szeretettel és vodkával várunk!
Részletek
Nálunk járt Jean-Xavier de Lestrade
Jean-Xavier de Lestrade Oscar-díjas dokumentumfilmrendező első nagyjátékfilmjét hozta el a 16. Titanic Nemzetközi Filmfesztiválra. Lestrade A másik orcádat című film vetítése után, március 30-án beszélgetett a közönséggel az Uránia Nemzeti Filmszínházban. 
Részletek
Grégoire Colin a Titanicon


Szerdáig lesz a Titanic vendége Grégoire Colin színész, A gyilkos című francia thriller sztárja. 
Részletek
Északi filmek és sok fekete humor ma a Titanicon
Keddi programajánlatunk: Észak, Berlin Calling, Borzasztó boldog.

Részletek
Hétfő: vendégek Franciaországból
Újabb közönségtalálkozók: Grégoire Colin és az Oscar-díjas Jean-Xavier de Lestrade.
Részletek
Itt járt a Felvonó rendezője

A hétvégén a Titanic Nemzetközi Filmfesztivál vendége volt a román George Dorobantu. A rendező az Örökmozgóban és a Toldiban beszélgetett a nézőkkel.
Részletek
A Föld Órája a fesztiválon

Tegnap a Titanic is csatlakozott a Föld Órája nevű kezdeményezéshez, a fesztivál minden mozijában egy percre leoltottuk a villanyt.

Részletek
Vasárnapi filmjeink
Jöjjenek el megnézni Benicio del Toro Cannes-ban kitüntetett alakítását Steven Soderbergh Che Guevaráról szóló játékfilmjében, a Kasztner meggyilkolása című magyar vonatkozású dokumentumfilmet, és egy tajvani melodrámát.Részletek
A 16.Titanic Filmfesztivál befutófilmje

A 16. Titanic Filmfesztivál befutófilmjét idén is Csáki László és Pálfi Szabolcs - közösen Hipokaloric Group -  készítették. A bővebben részben illetve a képre kattintva megnézheti a filmet ('32 mp).

Részletek
Kutya a fedélzeten!
Örömmel adjuk hírül, hogy a Titanic csapata új taggal bővült!
Részletek
Kötéltáncosok és éhségsztrájkolók a mai programban
Szombaton többek közt az Ember a magasban című Oscar-díjas dokumentumfilmet, George Dorobantu Felvonó című filmjét és a Cannes-ban díjazott Éhséget láthatják a Titanicon. 
Részletek
Közönségtalálkozók a Titanicon
A nézők pénteken két alkotóval is találkozhattak az Uránia Nemzeti Filmszínházban: a Titanic vendége volt a belga Taylan Barman és az argentin Diego Sabanés, a 9mm és a Hazug emlékek rendezői. 
Részletek
Taylan Barman és Diego Sabanés a Titanicon
A Titanic második napján, pénteken a 9 mm és a Hazug emlékek című filmek alkotói, Taylan Barman és Diego Sabanés lesznek a vendégeink.
Részletek
Titanic - első nap
A 16. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál elsőként bemutatott filmjei között volt a Csontdaráló című osztrák thriller, amelynek egyik szerepében Gryllus Dorkát láthattuk. A színésznő ebből az alkalomból vendégünk volt a film március 26.-i vetítésén, mesélt az osztrák körülményekről, és arról, hogy milyen Berlinben színésznőnek lenni.
  
Részletek
Elindult a Titanic!
Szerdán este ünnepélyes nyitógálával indult tizenhatodik útjára a Titanic Nemzetközi Filmfesztivál.
Részletek
Cannes-i nagydíjas maffiafilm nyitja a Titanicot
A nápolyi alvilág legsötétebb bugyraiba nyerhetünk bepillantást ma este, a 16. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál nyitófilmjében.

Részletek
16. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál: hamarosan
Már csak egy hét, és indul a 16. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál, melynek nyitó sajtótájékoztatóján, március 19-én az Uránia Nemzeti Filmszínház galériáján az eddigiek mellett további információk is kiderültek.
 
 
Részletek
Hideglelős animáció és Oscar-díjas dokumentumfilm a Titanicon
A filmkülönlegességek kedvelőinek már nem kell sokat várniuk: alig tíz nap múlva, március 26-án kezdetét veszi a 16. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál! Magyarország legnagyobb nemzetközi filmes eseménye idén is rendkívül gazdag, műfajilag és tematikailag egyaránt sokszínű programmal várja az érdeklődő mozilátogatókat.   
Részletek
Végleges a Titanicon résztvevő filmek listája
A 16. Titanic Nemzetközi Filmfesztiválra Izlandtól Bolíviáig szerte a világból közel 60 nevezés érkezett. A végleges programban a meghívott filmekkel együtt idén 26 ország 55 alkotása szerepel, amelyek március 26. és április 5. között 8 különböző szekcióban kerülnek bemutatásra.
Részletek
Két hét múlva Titanic!
2009. március 26. és április 5. között a mozilátogatók ismét számos merész és egyedi alkotás közül válogathatnak a 16. Titanic Nemzetközi Filmfesztiválon. A nevezés február 26-án éjfélkor lezárul, a teljes program várhatóan március közepén kerül kihirdetésre.
Részletek
AZYL-BUSHO: NE HAGYD EL AZ AGYAD!
A pozsonyi AZYL és a budapesti BUSHO filmfesztivál szervezőinek úgymond elege lett a politikai csatározásokból és úgy döntöttek, hogy első lépésként kulturális "fronton" próbálják bebizonyítani a nagyvilágnak, hogy igenis létezik normális szlovák-magyar viszony annak ellenére is, hogy a médiából nem ezt halljuk...
Részletek
Mozikban A kuszkusz titka
Mától (február 5.) vetítik a magyar mozik Abdellatif Kechiche A kuszkusz titka című filmjét, amellyel a tavalyi Titanicon már találkozhatott a közönség.
Részletek
Oscar jelölések január 22-én
Az amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia (AMPAS) kihirdette annak a kilenc, nem angol nyelvű filmnek a címét, amelyekből kikerül az öt Oscar jelölt január 22-én:

Részletek
A mozikban a Csak egy szerelmesfilm
Az idei Titanic Filmfesztivál versenyprogramjából a hazai moziforgalmazásba jutott darab is bizonyítja, hogy Dániában semmi sem bűzlik. Ellenkezőleg, még mindig a dán filmek alkotják Európa elitjét!
Részletek
A nevezésről
A 16. Titanic Nemzetközi Filmfesztiválra való nevezés hivatalosan december 15-én indul, az azonban már most biztos, hogy kizárólag 2007.  január 1. után készült egész estés játékfilmeket várunk. Vagyis 65 percnél rövidebb alkotásokat, illetve dokumentumfilmeket sajnos helyhiány miatt nem tudunk fogadni. A fesztivál időpontja 2009. március 26, - április 5., és a világ minden pontjáról várunk merész, eredeti alkotásokat. A nevezés feltételeiről bővebben december 15-én olvashattok. A nevezés ebben az évben is díjtalan

Emberi jogok és perspektívák
A fanatizmustól a kulturális túlélésig egy tucat témával foglalkozik az emberi jogokat előtérbe helyező Verzio Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál. November 4 és 9 között idén ötödik alkalommal kerül megrendezésre a hatnapos esemény.
Részletek
Ami a Titanicról lemaradt - a mozikban a Control
A 15. Titanic Filmfesztiválon sajnos rajtunk és a hazai forgalmazón is kívül álló okokból nem sikerült levetíteni, de most végre it a Control. Curtis és a Control óta ugyan felnőtt pár generáció és már rég nem Joy Divisionre buliznak, de a tragikusan fiatalon elhunyt Ian Curtis és zenekara akkor is egyszerre képvisel egy korszakot és egy életérzést.
Részletek
A 15. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál zárógálájáról készült rövidfilm


Részletek
Wolfgang Petersen és Szabó István is csatlakozik a TCM Classic Shorts Rövidfilmverseny zsűrijéhez - a versenyre a közép-európai régióból is várják a jelentkezőket
Idén immáron kilencedik alkalommal indult útjára május 1-jétől a TCM Classic Shorts elnevezésű rövidfilmverseny, amelynek nemzetközi zsűrijében olyan ismert filmesek vesznek részt, mint Wolfgang Petersen, Szabó István, Agnieszka Holland, Mikael Hafstrom, Rutger Hauer, James Franco és Nick Goldsmith.
Részletek
S. Darko - május 18-án kezd forogni a Donnie Darko folytatása
A brit Velvet Octopus filmforgalmazó cég Cannes-ban kezdi el forgalmazni az S. Darko című filmet, melyet a 2001-es kultuszfilm, a Donnie Darko folytatásaként tartanak számon. A Fox máris megvásárolta a film észak-amerikai jogait.
Részletek
Először Cannes-ban lesz látható a Vakság
Feltételezések szerint a Blindness (Vakság), Fernando Meirelles brazil rendező Jose Saramago bestseller krimijéből készített adaptációja fogja május 14-én megnyitni a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivált.

Részletek
Révbe ért 15. alkalommal is
15. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál
záró gálája képekben

Részletek
Északi zene és krimi a Titanic legnagyobb győztesei
A Vérvonal (Jar City) című izlandi krimit találta a 15. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál legerősebb versenyfilmének a Dublini Fesztivál igazgatója Grainne Humphreys, a cseh forgatókönyíró, rendező Marek Dobes és a magyar filmrendező Mundruczó Kornél.
Részletek
Olivier Assayas veszedelmes viszonyai
"A Boarding Gate a szakításról szól, az emberek közötti kapcsolatok felbomlásáról.” - elemezte filmjét Olivier Assayas francia rendező, majd hozzátette: „Ez egy európai film, csak kicsit nagyobb színtéren.
Részletek
Erotika német módra
Felszínre törni című erotikus dráma német rendezőnőjétől, Felicitas Korntól is kérdezhetett a közönség a film vetítése után.  Megtudhattuk, hogy ez volt a vizsgafilmje a főiskolán.
Részletek
„Szeretem a nyitott befejezéseket”
Másodízben is élénk érdeklődés kísérte Thomas Alfredson svéd rendező vérgőzös meséjét. Az Engedj be! című filmre a Toldiban ezúttal is szép számmal gyülekeztek a film-, vámpír-, és svédbarátok. A filmet beszélgetés követte a rendezővel.
Részletek
Mexikóváros – Budapest, a Titanic Fesztiválért nem is akkora táv
Tavaly Guillermo del Toro okozott meglepetés örömöt a fesztivállátogatóknak, amikor barátja, mexikói versenyfilmesünk Daniel Gruener vetítésére betoppant. Ma reggel újabb váratlan vendég érkezett Mexikóvárosból: Daniel Gruener tanítványa.   

Részletek
Sundance nyitófilm zárja a 15. Titanic Nemzetközi Filmfesztivált
Április 13-án vasárnap a Titanic Filmfesztivál záró estjén négy nemzetközi filmművész is fővárosunkban marad, hogy személyesen izgulja végig a legmerészebb filmnek járó Hullámtörők-díj és a 10.000 eurós jutalom kihirdetését.
Részletek
Fekete komédia New Yorkból
"Önéletrajzi elemeket is felhasználtam, de embert még nem öltem” - vallja Kerry Douglas Dye, amerikai rendező, aki második filmjével, a Test/Antitest című amerikai noir-komédia hibriddel érkezett a Titanic Filmfesztiválra.
Részletek
Egy este négy moziban
Április 9-én szerdán, ellátogattunk a Titanic Filmfesztiválnak otthont adó négy mozi esti vetítéseire.
Részletek
Titanic Parti a Gödörben - hangulatjelentés
A Gödör klub teraszán már a koncertek előtt fantasztikus volt a hangulat. A kellemes, tavaszias időben a magyar underground zenei élet legfőbb képviselői beszélgettek és várták a többi vendéggel együtt a koncerteket.
Részletek
Blu-ray a Titanicon
Telt házas vetítésen mutatkozott be a Titanicon Werner Herzog Rescue Dawn című filmje, amelyet Blu-ray formátumban láthatott a fesztivál közönsége. Magyarországon a Fórum Home Entertainment által forgalomba kerülő Hajnali mentőakció Werner Herzog egy korábbi dokumentumfilmjében már feldolgozott igaz történetet mutat be Christian Bale főszereplésével.
Részletek
Véres dán akciófilm premier plánokban - szakemberek a forgatókönyvről
"Szokatlan helyzetben vagyunk”, fordult Varga Balázs kedden, az esti Menj békével, Dzsamil! vetítése után a nézők felé.
Részletek
Esküvő a Titanicon
Örömel tájékoztatunk mindenkit, hogy a menyasszony megmenekült a a Godzilla karjaiból
(a veszély)
Részletek
Zavartalan közlekedés a Titanic-on a sztrájk ideje alatti is
A BKV hétfői járatritkítások elleni sztrájkja sem tudott keresztbe tenni a Titanic délelőtti sajtóvetítésének.
Részletek
„A közértes már arcról ismer” - Vörösmarty körkép
"Kisközösséget ránt össze a fesztivál”, „a szomszéd közértes már arcról ismer”, „tolmácsgéphasználatot tanítunk”- válaszolták a koordinációért felelős önkéntesek arra a kérdésre, vajon miért jó a Vörösmarty-ban dolgozni, és milyen is a fesztiválhangulat. 
Részletek
Forgatókönyvírók a Titanicon
Bűn mélysége szekció dán darabja a Menj békével, Dzsamil című dráma április 8-án (kedd) 16 órakor az Uránia Nemzeti Filmszínházban kerül a közönség elé. A film után a forgatókönyvről, Krigler Gábor tévés forgatókönyvíróval Varga Balázs filmtörténész, az ELTE - BTK Filmelmélet és Filmtörténet Szakának oktatója beszélget.
Részletek
Kedden újra láthatja a közönség a nagysikerű cseh báb-horrort
"A Titanic programjába minden évben keressük a különleges animációkat”, vezette fel Horváth György fesztiválkapitány az Egy éjszaka egy városban című cseh báb-horrort, amit a film producere Martin Vandas mutatott be a Toldi mozi nagytermében a szombat délután szép számmal összegyűlt közönségnek.
Részletek
Közönségtalálkozó a Virágzó narancsfák rendezőjével
Virágzó narancsfák című argentin-spanyol koprodukcióban készült romantikus krimit a rendező, Antonio Gonzalez-Vigil és múzsai alkotótársa, Patricia Villacanas hozta el a Titanic-ra.
Részletek
Virtuálisan öltöztethető Krisztus és halott nyúl
Videoblogger-mozi közönségtalálkozóval ma este a Vörösmarty-ban.
Delphine Kreuter sokoldalú művész - tehetség, fotókat és a Youtube - on is megnézhető videó - installációkat készít, most pedig az első nagyjátékfilmjét az 57 000 km közöttünk -et mutatják be a Titanic-on.

Részletek
Gyönyörű nők Vietnámból
"Filmjeimmel érzelmeket és érzéseket szeretnék közvetíteni” - mondta Ngo Quang Hai rendező, akit a nézők, a Magyarországon is sikerrel vetített - és többszörösen díjazott  - Az élet csodái és A három évszak című filmek színészeként ismerhetnek.
Részletek
Hivatalosan is elkezdődött a Titanic
Ünnepélyes nyitógála keretében indult 15. útjára a Titanic Nemzetközi Filmfesztivál. A nyitógála vendégeinek a Börtönvonat Yumába című amerikai filmet vetítették. Az alkotás előtt bemutatták a fesztivál hivatalos spot-filmjét, melyet minden előadás előtt láthatnak a nézők (spot-film). A rendezvényen megjelenteket korábbi Titanicos élményeikről kérdeztük.
Részletek
Török Ferenc kedvence nyitja a Titanicot
Egyszerű film, mégis nagyon energikus. A legnagyobbakat, Antonionit és Godardot juttatja eszembe.” - így jellemzi Török Ferenc filmrendező az Opera című filmet, amely a jubileumi, 15. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál elsőként vetített alkotása.
Részletek
Csütörtökön kihajózunk

Idén megújultunk, arculatot váltottunk és (ahogy azt minden kedves olvasónk maga is tapasztalhatta) új lett a honlapunk is - derült ki a 15. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál nyitó sajtótájékoztatóján hétfőn az Uránia Nemzeti Filmszínház Kávéházában.

Részletek
Batman a Gladiátor ellen
Két mai színészlegenda, Christian Bale (Batman: Kezdődik) és Russell Crowe (Gladiátor) csap össze a jubileumi, 15. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál nyitófilmjében április 3-án az Uránia moziban.
Részletek
Arany Tekercs díjas az Egy éjszaka egy városban
Jan Balej rendező nyerte az Arany Tekercs Díjat a Tiburon Nemzetközi Filmfesztiválon Amerikában.
Részletek
Versenylázban a Titanic
Az április 3-án kezdődő jubileumi, 15. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál versenymezőnyében felállt a végső csatasor.
Részletek
Amerika, Izland és Oroszország már biztosan versenyben vannak a Titanicon
Arkansas-i testvérháború, egy sötét izlandi bűntény, vagy a heroinfüggő orosz professzor története lehet az április 3-án kezdődő jubileumi, 15. Titanic Filmfesztivál legmerészebb filmje.
Részletek
A Cselek (Sztuczki) a Titanicon
A Cselek (Sztuczki) című film, melynek rendezője a lengyel Andrzej Jakimowski, elnyerte a Miami Filmfesztivál legjobb külföldi filmjének járó nagydíját - jelentette a Lengyel Rádió.
Részletek
Egy hónap múlva itt a Titanic!
Tommy Lee Jonestól a Joy Divisionig színes a merész témaválasztású, független filmek palettája, melyek hamarosan a Titanic Nemzetközi Filmfesztiválon debütálnak 2008. április 3. és 13. között Budapesten.
Részletek
A Nyomozó és a dánok
A dániai Trust Filmforgalmazó iroda megerősítette a hírt, hogy foglalkozik Gigor Attila A nyomozó című filmjének nemzetközi forgalmazásával.
Részletek
Egy közvélemény-kutatás szerint a Katyn a legjobb lengyel film
Igaz ugyan, hogy Andrzej Wajda Katyn című filmje nem kapott Oscar-díjat,  ám egy új közvélemény - kutatás szerint a lengyelek ezt a filmet tartják a valaha készült legjobb hazai alkotásnak.
Részletek
1939-es lengyel expedíciós film a Himalájáról
Tizenhét éves kutatómunka eredményeképpen, napvilágra került egy 1939-es lengyel Himalája-expedíciót feldolgozó dokumentumfilm.
Részletek
Jameson Dublin Nemzetközi Filmfesztivál
Jonas Mekas retrospektív sorozat a február 24-ig tartó Jameson Dublin Nemzetközi Filmfesztiválon.
Részletek
Scrosese rockfilmje nyitja a Berlinalét!
Martin Scorsese dokumentumfilmje, a Rolling Stones-ról készült Shine a Light nyitja meg az idei Berlini Filmfesztivált. A világhírű rendező és maga az együttes is részt vesz majd a február 7-i gálavetítésen.
Részletek
Rotterdami versenyfilmek
Kihirdették a 2008-as Rotterdami Nemzetközi Filmfesztivál első versenyfilmjeit. Az egyik legfontosabb európai filmmustra első három versenyfilmje között egy japán, egy maláj és egy thaiföldi alkotás található.
Részletek
Bérgyilkos vígjáték nyitja a 2008-as Sundance Filmfesztivált
A világhírű Sundance Filmfesztivált irányító Sundance Institute bejelentette, hogy Martin McDonagh vígjátéka, az In Bruges lesz a 2008 január 17-én kezdődő fesztivál nyitófilmje. A film főszereplője Ralph Fiennes, Colin Farrell és Brendan Gleeson.
Részletek


KeSzCsSzVa
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829

.

goethe
© Titanic Nemzetközi Filmfesztivál Budapest 2020 Kapcsolat » powered by proaction »