20. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál

A DÍJRÓL

A Hullámtörők-díjról

A Titanic Nemzetközi Filmfesztivál 2006 óta évről évre a legkíválóbb, leginkább újító szándékú és a legmerészebb filmjének járó elismerést, a Hullámtörők-díjjal tünteti ki. A Görömbei Luca iparművész által készített, különlegesen megformált díjat egy három tagú nemzetközi zsűri ítéli oda a fesztivál által kiválasztott versenyfilmek legjobbikának.Korábbi díjazottak


2012
 • Fődíj: Ruben Östlund - Play (Svédország, Franciaország, Dánia)
 • A zsűri tagjai: Stefan Laudyn, a Varsói Nemzetközi Filmfesztivál igazgatója, Kocsis Ágnes filmrendező, Muhi András producer, filmrendező.
A fesztivál közönségdíját Hasta la vista című film (Belgium), Geoffrey Enthoven rendezése kapta meg, a fesztivál látogatók által leadott szavazatok alapján.


2011
 • Fődíj: Martin Jern és Emil Larsson - Odjuret (Savage, Vadember; Svédország)
 • A zsűri tagjai: Elliot Grove, kanadai származású filmproducer, a Raindance Filmfesztivál (1993) és a British Independent Filmdíj alapítója (1998), Esther Rots filmrendező, Pataki Ági producer.
A fesztivál közönségdíját a Submarino című film (Dánia, Svédország), Thomas Vinterberg rendezése kapta meg, a fesztivál látogatók által leadott szavazatok alapján.


 • A zsűri tagjai: Nick James, az 1932-es alapítású Sight & Sound, a világ vezető angol nyelvű filmművészeti folyóiratának főszerkesztője, Tiina Lokk a tallinni Fekete Éjszakák Filmfesztivál igazgatója, az Európai Filmakadémia tagja, Gothár Péter filmrendező, színházi rendező, forgatókönyvíró.
A fesztivál közönségdíját A fantasztikus Róka úr című film (USA, Nagy-Britannia), Wes Anderson rendezése kapta meg, a fesztivál látogatók által leadott szavazatok alapján.


 • Fődíj: Rune Denstad Langlo - Nord (North, Észak)
 • A zsűri tagjai: Baltasar Kormákur izlandi filmrendező, színész, forgatókönyvíró és producer, Enyedi Ildikó filmrendező,   forgatókönyvíró és producer, Pohárnok Gergely operatőr.
A fesztivál közönségdíját a Fehér nászéjszaka című izlandi film, Baltasar Kormákur rendezése kapta meg, a fesztivál látogatók által leadott szavazatok alapján.


2008
 • Fődíj: Baltasar Kormákur - Mýrin (Jar City, Vérvonal)
 • A zsűri tagjai: Grainne Humphreys a Jameson Dublin Nemzetközi Filmfesztivál igazgatója, Mundruczó Kornél filmrendező, Marek Dobes cseh filmrendező és kritikus.

A fesztivál közönségdíját a Sigur Rós: Heima című izlandi film, Dean DeBlois rendezése kapta meg, a fesztivál látogatók által leadott szavazatok alapján.


2007
 • Fődíj: Esteban Sapir - Antenna (La Antena)
 • A zsűri tagjai: Marit Kapla, a Göteborgi Nemzetközi Filmfesztivál új igazgatója, Pálfi György filmrendező és Ronald Bergan brit filmkritikus.

A fesztivál közönségdíját Mickybo meg én című ír film, Terry Loane rendezése kapta meg, a fesztivál látogatók által leadott szavazatok alapján.


2006
 • Fődíj: Ilja Krzsanovszkij 4
 • A zsűri tagjai: Shane Danielsen, Edinburgh-i Nemzetközi Filmfesztivál művészeti vezetője, Báron György filmkritikus, a Magyar Filmkritikus Szövetség elnöke, Nils Klevjer Aas, a Norvég Filmalap és a norvég kulturális minisztérium munkatársa.

A fesztivál közönségdíját Miranda July Te meg én és minden ismerősünk című vígjátéka kapta meg a leadott szavazatok alapján.
KeSzCsSzVa
25262728293031
01020304050607
08091011121314
15161718192021
.

   
© Titanic Nemzetközi Filmfesztivál Budapest 2020 Kapcsolat » powered by proaction »