RENDEZŐK


Ghazi Albuliwi

A jordániai Ammanban született, de a New York-i Brooklynban nevelkedett. Pályáját stand up komikusként kezdte alig tizenhét évesen, és hamarosan New York City nagyobb klubjaiban adott elő. A legendás Saturday Night Live műsorában eltöltött idő után saját, önéletrajzi ihletésű filmjébe kezdett, a West Bank Brooklyn-ba. Társírója és szereplője volt Hiam Abbass rendezői bemutatkozásának, az Inheritance-nek, és romantikus vígjátéka, a Csakis New Yorkban a Tribeca Filmfesztivál Kreatív Ígéret-díját hozta el.

Sini Anderson

Sini Anderson több mint tíz éve foglalkozik filmmel, mint producer, első segédrendező és kreatív tanácsadó. Ő rendezte Jolie Holland All The Girls videóklipjét és Melissa Febos könyv trailerét, a Whip Smartot. A punk csaj első bemutatkozó dokumentumfilmje.

Louise Archambault

Louis Archambault filmszakon tanult a Concordia Egyetem. 1999-ben készítette el rövidfilmjét, az Atomic Sake-t. Első filmje, a Familia 2005-ben a  legjobb kanadai bemutatkozó film díját kapta meg a Kanadai Film- és Televízió Akadémiától. A Gabrielle a legújabb filmje.

Emir Baigazin

Emir Baigazin 2009-ben végzett rendező szakon a Kazakh National Academy of Arts-on. A 2007-es rövidfilmjének (Steppe) köszönhetően elhívták egy workshopra a dél-koreai Asian Film Academy-re, ahol a thai rendező Pen-Ek Ratanaruang és az iráni Mohsen Makhmalbaf voltak a tanárai. Első rendezői bemutatkozása a Harmónialeckék nagy vihart kavart, amikor bemutatták a tavalyi Berlinale versenyfilmjei között.

Gorman Bechard

Bechard hat regény szerzője, illetve ő rendezte a Friends (With Benefits) és a You Are Alone című független filmeket és a kultikus horrorvígjátékot, a Psychos In Love-ot. Legutóbb két zenés dokumentumfilmet készített, a nagy sikerű Color Me Obsessed, A Film About The Replacements-t, amit még a Rock & Roll Hírességek Csarnokában is vetítettek, illetve a What Did You Expect? The Archers Of Loaf Live At Cat's Cradle koncertfilmet. 

Tom Berninger

Tom Berninger, Matt Berningernek, a The National frontemberének öccse, rendező és színész, akit az Ang Lee rendezte Woodstock a kertemben (2009) című filmben és a Cod Farthing (2009) című rövidfilmben láthattunk.

Bucsi Réka

1988-ban a németországi Filderstadtban született, és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) animációs szakán végzett 2013-ban. 2011-ben részt vett a liszaboni Universidade Lusófona de Humanidades Tecnologias digitális képzési programján, majd részese volt a Animation sans Frontiéres (ASF) kurzusának a dániai Viborgban 2013-ban.

Ryan Coogler

Ryan Coogler (1986, Oakland, California) a Dél-Kaliforniai Egyetem film-és televíziós szakán végzett, és már öt éve készít filmeket. 2012-ben részt vett a Sundance Forgatókönyvírói Labor programján bemutatkozó filmje, a Fruitvale Station szkriptjével. A film elnyerte a zsűri nagydíját és az amerikai dráma kategória közönségdíját a tavalyi Sundance-en, és nagy sikert aratott Cannes-ban. A filmkészítés mellett Coogler a San Francisco-i állami nevelőintézet tanácsadójaként dolgozik.

Mark Covino

Mark Covino és Jeff Howlett ugyanazon filmiskolába jártak a vermonti Burlingtonban, és 2007-ben ismerkedtek meg egy videóklip forgatása közben. Howlett zenészként kezdte pályafutását a Five Seconds Expired és Non Compo nevű bandákban. Azután, hogy maga is rendezett pár klipet, megismerkedett a szintén filmes Covinóval, aki a PBS-nek készített dokumentumfilmeket, és részt vett a Fekete Párducokról szóló film, a What We Want, What We Believe munkálataiban. Howlett felvetette neki egy közös dokumentumfilm ötletét, és így született A banda neve: Halál.

Gabriela Cowperthwaite

Gabriela Cowperthwaite dokumentumfilmes 2001 óta számos megtörtént esetet dolgozott fel, rendezett és írt meg. Dolgozott az ESPN, a National Geographic, az Animal Planet, a Discovery és a History Channel számára. 2010-ben rendezte meg a City Lax: An Urban Lacrosse Story című filmjét. A Blackfisht a 2013-as Sundance Filmfesztiválon mutatták be, és BAFTA-díjra jelölték.

Destin Daniel Cretton

Destin Daniel Cretton rövidfilmje, a Short Term 12 2009-ben elnyerte a Sundance Filmfesztivál zsűrijének különdíját. Az ebből készült nagyjátékfilm megkapta a Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia Nicholl Forgatókönyvíró Ösztöndíját. Destin első nagyjátékfilmjét, az I Am Not a Hipstert a Sundance-en mutatták be 2012-ben.

Maria Demopoulos, Jodi Wille

Maria Demopoulos reklámrendező és a Glamazon című, egy hatvanéves, Appalach-vidéki transzszexuálisról szóló dokumentumfilm producere. Jodi Wille a 90-es években videóklipeket készített, és rock bandák fotográfusa volt, majd két könyvkiadó alapításában is részt vett. Mivel könyvei is olyanok, mint egy papírra vetett dokumentumfilm, azután, hogy Isis Aquarian, Baker egykori követője megmutatta neki hatalmas videó- és fotóarchívumát, logikusnak tűnt, hogy ebből filmet készítsenek.

Daniel Dencik

Vágó, forgatókönyvíró, író és rendező. 1972-ben született, Svédországban. 1999-ben diplomázott vágó szakon a National Film School of Denmark hallgatójaként. Számos olyan díjnyertes film írója és vágója, mint Az örökkévalóságig, az Outside Love, a Sötét ló és a Nói albinói. Verseskötetek és novellák szerzője. Első drámai dokumentumfilmje a Moon Rider (2012).

Xavier Dolan

Xavier Dolan Montrealban született, színészi pályáját tévéfilmekben és sorozatokban kezdte, illetve szinkronszínészként dolgozott. Rendezői bemutatkozása, a Megöltem anyámat, amelyet ő is írt, és a főszerepet is ő vállalta magára, elnyerte a Prix Regards Jeunes-t a SACD díjat Cannes-ban, és Kanada hivatalos Oscar-jelöltje volt. Második munkája, a Képzelt szerelmek szintén elnyerte a Prix Regards Jeunes-t – ezt követte az Így is, úgy is Laurence és a Tom a farmon.

Lance Edmands

Lance Edmands 1981-ben született Maine-ben. Az amerikai rendező és vágó a rangos New York Tisch School of the Arts hallgatójaként végzett. Diplomafilmje, a rendezőként és íróként is jegyzett Vacationland című rövidfilm számos díjat nyert különböző fesztiválokon. A rendező videoklipeket és reklámfilmeket is rendezett nagy nemzetközi cégeknek. Vágóként közreműködött Braden King Home Movie-jában és Lena Dunham híres Tiny Furniture című filmjében. Lehetősége nyílt a kritikusok által is elismert The Wired című televíziósorozat és Jim Jarmusch Hervadó virágok című filmjének produkciós asszisztenseként dolgozni.

A.J. Edwards

Az Észak-Kaliforniában született, Texasban nevelkedett író és rendező állandó munkatársa Terrence Malicknek. Elsőként az Új világ vágójaként, később Az élet fája second-unit rendezőjeként és vágójaként dolgozott, majd ugyanebben a minőségben vett részt a To The Wonder és a készülő Knight of Cups munkálataiban. A Jobb angyalok Edwards első narratív játékfilmje.

Benedikt Erlingsson

Benedikt Erlingsson (1969, Izland) Reykjavíkban nőtt fel ismert színészcsaládban, és mostanáig ő is főleg színészként volt ismert. Szerepelt többek között Lars von Trier vígjátékában, a Főfőnökben (2006). Azóta forgatókönyvíróként és filmkészítőként is aktív. A Lovak és emberek (2013) az első nagyjátékfilmje.

Alphan Eşeli

Alphan Eşeli 1973-ban született Ankarában. Diploma után New York-ba költözött, és elvégezte a New York Institute of Technology filmszakát, majd a legismertebb együttesek és márkák számára rendezett videóklipeket és reklámokat. Eşeli egyben fotóművész is, és mint ilyen, az Isztambuli Nemzetközi Művészeti és Kulturális Fesztivál egyik alapítója.

Alejandro Fernández Almendras

A chilei egyetem társadalmi kommunikáció szakán végzett. Első játékfilmje, a Huacho szerepelt a 2009-es San Sebastian Filmfesztivál Latin horizontok-szekciójában, és díjat nyert a Sundance Filmfesztivál forgatókönyvírói versenyén. Második játékfilmje, a Sentados frente al fuego (By the Fire) világpremierjét a 2011-es San Sebastian Filmfesztivál Új rendezők-szekciójában tartották.

Bruno François-Boucher

A Conservatoire Libre du Cinéma Français-n végzett François-Boucher André Téchiné, Patrice Leconte, Alain Corneau és Luc Besson rendezőasszisztenseként kezdte pályáját. Számos rövidfilmet rendezett, amelyek közül több is szerepelt a Teheráni Filmfesztivál versenyprogramjában.

Adrián García Bogliano

Bogliano 1980-ban született Madridban, majd Argentínában nevelkedett. A hetvenes-nyolcvanas évek horrorfilmjeit tekinti legfőbb inspirációjának. Bemutatkozó filmjét (Riddlebox) 2004-ben készítette. További filmjei (Rooms for Tourists, I’ll Never Die Alone) illetve a 2013-as The ABCs of Death horror-antológia "Big is for Bigfoot" része.

Jeremy Gardner

Jeremy Gardner Floridában született és nőtt fel. Miután észak-keletre ment, hogy színészi karrierjét folytassa, megírta a Lételem forgatókönyvét, amit egy horror film szereplőválogatásához készített videó ihletett. Két évnyi újraírás és pénzgyűjtés után megkérte tíz barátját, hogy fejenként hatszáz dollárt fektessenek a filmbe. 2011 augusztusában, hatezer dollárral és egy ötfős stábbal két hét alatt leforgatta a filmet az északi Connecticut erdőiben.

Dave Grohl

David Eric Grohl a nemzetközi zenei színtér egyik legismertebb figurája. 1969-ben született, az USA-ban, Ohióban. 17 évesen kezdett el zenélni a Scream punkzenekarral, és felvételen először a Nirvana dobosaként mutatkozott be  az 1991-es Nevermind albumon, ami nemzedékek számára vált meghatározóvá. Később saját zenekarával, a Foo Fighters-szel került a középpontba. A Sound City első bemutatkozó filmje dokumentumfilm-rendezőként és producerként.   

David Gordon Green

Arkansasban született 1975-ben, és Dallasban, illetve Texasban nőtt fel. Négy éves filmes képzést végzett el a North Carolina School of the Arts-on. Vizsgafilmje egy 21 perces rövidfilm volt (Physical Pinball, 1998), ami több belföldi filmfesztiválra eljutott, és első nagyjáték filmjének az előfutára volt. Miután elvégezte tanulmányait, Los  Angelesbe ment egy évre, ahol bármilyen filmes munkát elvállalt, majd visszatért Észak-Karolinába, ahol egy kilincsgyárban dolgozott. Később barátaival együtt otthagyták munkahelyüket, és elég pénzt spóroltak össze, hogy 2000-ben elkészíthesse első nagyjáték filmjét, a George Washingtont, ami megnyerte a Discovery Awardot a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon.

Jancsó Miklós

Jancsó Miklós (Vác, 1921. szeptember 27. − Budapest, 2014. január 31.) kétszeres Kossuth-díjas és Balázs Béla-díjas magyar filmrendező, forgatókönyvíró, érdemes és kiváló művész. Kezdetben rövidfilmeket készített, majd 1958-ban, 37 évesen elkészítette első nagyjátékfilmjét A harangok Rómába mentek címen. A Szegénylegények című filmje volt az első, amire felfigyeltek a külföldi kritikusok.

1959-ben Nemeskürty István közreműködésével megismerkedett Hernádi Gyula íróval, aki attól kezdve állandó alkotótársa lett egészen annak 2005-ben bekövetkezett haláláig. 1968-ban Rómába költözött közel 10 évre, kisebb nagyobb budapesti megszakításokkal. Ebben az időben készítette A pacifista, a Technika és rítus és a Róma visszaköveteli Cézárt című alkotásait. 1988 óta címzetes egyetemi tanár volt a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. 1990 és 1992 között a Harvardon tanított. Utolsó filmje a Magyarország 2011 (2012) szkeccsfilm volt, melyben társrendezőként működött közre.

Jeff Howlett

Jeff Howlett és Mark Covino ugyanazon filmiskolába jártak a vermonti Burlingtonban, és 2007-ben ismerkedtek meg egy videóklip forgatása közben. Howlett zenészként kezdte pályafutását a Five Seconds Expired és Non Compo nevű bandákban. Azután, hogy maga is rendezett pár klipet, megismerkedett a szintén filmes Covinóval, aki a PBS-nek készített dokumentumfilmeket, és részt vett a Fekete Párducokról szóló film, a What We Want, What We Believe munkálataiban. Howlett felvetette neki egy közös dokumentumfilm ötletét, és így született A banda neve: Halál.

Jim Jarmusch

Jim Jarmusch mindig is az amerikai független filmkészítés meghatározó alakja volt. Munkáinak gyakori jellemzője a transzcendens minimalizmus és az olyan hagyományos műfajok kiforgatása, mint a road movie, a western vagy a krimi. Az ohiói Akronban született Jarmusch jelenleg New Yorkban él és dolgozik.

Dome Karukoski

Cipruson született, és Finnországban él. Nagyjátékfilmjei közt szerepel az A fekete lepke háza, a Tiltott gyümölcs és a Lapland Odyssey, illetve az Oroszlánszív.

Lily Keber

Lily Keber New Orleans-ban él és dolgozik. Egyéb munkái között szerepel Gáza ostromának megörökítése, New Orleans újraépítésének dokumentálása és a médiafelhasználásról. Rövidfilmje, a T. Don Hutto: America's Family Prison a Bush kormány családpolitikáját kritizálta. Lily a New Orleans Video Voices, egy csak nőkből álló médiakollektíva egyik alapítója.

Berit Madsen

A 49 éves Berit Madsen a párizsi Les Ateliers Varan hallgatójaként szerzett filmes diplomát. Tanulmányait a neves dán School of Media and Journalism intézményében folytatta, valamint az Aarhus University-n, ahol etnográfiát és szociálantropológiát hallgatott. A Sepideh első dokumentumfilmje.

Shane Meadows

Shane Meadows az egyik legfontosabb brit filmrendező. Filmjei rendszerint a hazáját leginkább foglalkoztató kérdéseket járják körül. Több tucat rövidfilmet készített, és a She Talks to Angels nevű bandában együtt játszik barátjával, Paddy Considine színész-rendezővel. Filmjei forgatókönyvén rendszeresen dolgozik együtt Paul Fraserrel.

John Michael McDonagh

Zűrös fiatalként McDonagh egyszer még rács mögé is került egy hattyú véletlen megöléséért. Odabent azonban boldog volt, hiszen brutálisan terrorizálta a többi fiút. Kiszabadulván egy piteboltban helyezkedett el, ahol gyorsan nőtt a súlya, elérve a 115 kilót, ami öt felnőtt páviánt tenne ki. Első nagyjátékfilmjét, A guardistát 2011-ben készítette el, és a Sundance Filmfesztiválon mutatták be.

Christine Molloy & Joe Lawlor

Christine Molloy 1965-ben, Joe Lawlor pedig 1963-ban született Dublinban, majd együtt tanultak színháztudományt az Egyesült Királyságban az 1980-as évek végén. 1992 és1999 között hat nemzetközileg elismert utazó színházi show-t rendeztek, és alakítottak bennük különböző szerepeket. Számos internetes interaktív kisfilmet és közösségi videóprojektet készítettek galériáknak. 2003 és 2010 között tíz sikeres rövidfilmet készítettek Civic Life gyűjtőnév alatt. Első nagyjátékfilmjüket, a Helent az Edinburgh-i Filmfesztiválon mutatták be 2008-ban.

Ron Morales

Ron Morales a Parsonsban végzett fotósként, és a NYU hallgatója is volt. Díjnyertes bemutatkozó filmjét (Santa Mesa), amelyben Melissa Leo szerepel, 29 évesen rendezte. Több rövidfilmet, reklámot, promóciós és zenei videót készített.

Novák Erik

Festőművesz és rendező. 2004-ben óriási sikereket aratott a Nyócker! ötletgazdájaként, producereként, Gauder Áron rendező társalkotójaként. 2006-ban Aranyszem díjat kapott Halász Péter Herminamező című kisérleti filmjének vezető operatőri munkájáért.Első nagyjátékfilmje a Zuhanórepülés, melyben többek között együtt dolgozott a Fekete Levesben is szereplő Nagy Zsolttal, Szabó Simonnal és Lavro Ferenccel, valamint a hangmérnök Hammer Zsolttal és Jávorka Ádámmal.

Annette K. Olesen

1965-ben született, és 1991-ben végezte el a Dán Nemzeti Filmművészeti Egyetemet. Olesen nemzetközi áttörését az Apróbb zűrök (2002) című intenzív, karakter-központú dráma hozta meg, amely elhozta a Berlinale Kék Angyal-díját. Ezt követte a Bűnök című, Dogma-stílusú börtöndráma 2004-ben, amely versenyfilm volt Berlinben, akárcsak  a Little Soldier (2008), amely egy Afganisztánból hazatérő, traumatizált katonanő története.

Anna Odell

Az 1973-ban született Anna Odell élénk kulturális vitát robbantott ki Unknown Woman című végzős művészeti projektjével a pszichiátriai kezelés természetéről a stockholmi képzőművészeti egyetemen 2009-ben. Ugyanebben az évben Odell kényszergyógykezelésen vett részt, miután megpróbált leugrani egy stockholmi hídról. Öngyilkossági kísérlete végül művészeti projektté és nagyjátékfilmmé, Az osztálytalálkozóvá érett meg.

Rithy Panh

Tanár és iskolafelügyelő fiaként egész családjával együtt elszenvedte a Vörös Khmerek üldöztetését. Miután legközelebbi családtagjai meghaltak egy munkatáborban, a 15 éves Rithy Panh Thaiföldre menekült. Onnan Franciaországba költözött, ahol a párizsi IDHEC-n tanult filmezést. Számos dokumentumfilmet rendezett, néhányban a fikció elemei keverednek a valós eseményekkel. Rice People című drámáját, melyben egy család a túlélésért küzd a Vörös Khmer bukása után, a Cannes-i Filmfesztivál versenyprogramjában mutatták be, és az első Oscar-díjra jelölt kambodzsai film volt. A hiányzó kép elnyerte Cannes-ban az Un Certain Regard szekció fődíját.

Thierry de Peretti

Thierry de Peretti színész és rendező 1970-ben született Ajaccióban. A Cours Florent ingyenes képzésén vezet színházi kurzusokat 1988-tól, a Villa Medicis Hors-les-murs kitüntetettje, valamint 2001-ben megkapta a francia színházi szakszervezetek legjobb színházi felfedezettjének járó díját. Az Apacsok ez első egészestés filmje.

Richard Raaphorst

Hollandiában az egyik legismertebb reklámfilm-rendezőként ismerik. Első nemzetközi sikerét 2006-ban aratta, amikor a Worst Case Scenario című zombi rövidfilmje elterjedt az interneten, és klipjei miatt is nemzetközi figyelmet kapott a rendező. Előzőleg több film – Fekete könyv (2006), Re-Animator – A visszatérés (2003) – művészeti részlegén is dolgozott.

Mariana Rondón

1966-ban született Caracasban, 1987 és 1990 között a kubai Nemzetközi Film és Televíziós Iskola hallgatója volt. A Sudaca Films vezetője, amelyet Marité Ugásszal közösen alapítottak 1991-ben. A Fél óra éjfél után (1999) volt a nagyjátékfilmes bemutatkozásuk. Önéletrajzi ihletésű, sokszoros díjnyertes filmje, a Postcards from Leningrad (2007) a szüleiről szólt, akik gerillaként harcoltak.

Riad Sattouf

Riad Sattouf (Franciaország, 1978) szíriai származású, francia író, képregényrajzoló és filmrendező. Számos nagysikerű képregény szerzője, és saját hasábja van a Charlie Hebdo című francia szatirikus hetilapban. 2009-ben mutatkozott be rendezőként a nagy sikert arató Helyes kölykökkel, a Jacky a nők országában a második nagyjátékfilmje.

Szabó Simon

Az 1979-ben született Szabó Simon színészként, rendezőként és zenészként is ismert. Megyünk című filmjéért 2008-ban megkapta a Magyar Filmszemle Legjobb rövidfilm díját, a 2009-es Papírrepülők című alkotása pedig a legjobb elsőfilmnek járó Simó Sándor-díjat érdemelte ki 2009-ben.

Wojciech Smarzowski

A lódźi Nemzeti Filmiskola operatőr szakán végzett, majd számos dokumentumfilm vezető operatőreként dolgozott. Rendezői bemutatkozása, a Mai mennyegző Karlovy Vary-ban a zsűri külön elismerését vívta ki, második nagyjátékfilmje, a Sötét titkok elnyerte a Varsói Filmfesztivál közönségdíját, Rózsa című filmje pedig a Lengyel Filmdíjak gáláján hét kategóriában is győzött, míg a Közlekedésrendészetet hat kategóriában jelölték a Lengyel Filmdíjra.

Gonzalo Tobal

Tobal 1981-ben született Argentinában. Számos rövidfilmet írt és rendezett, amelyek közül az Ahora todos parecen contentos Cannes-ban megkapta a Cinéfondation első díját 2007-ben, a Cynthia todavia tiene las Ilaves–t pedig a kritikusok hetén mutatták be Cannes-ban 2010-ben. A Villegas az első nagyjátékfilmje.

Maya Vitkova

A bolgár író, rendező és producer 1978-ban született Szófiában. 2006-ig asszisztensként és casting rendezőként dolgozott a filmszakmában. 2009-ben executive producerként vett részt Kamen Kalev Keleti játszma című játékfilmjének elkészítésében, melyet a Cannes-i Filmfesztivál Rendezők Éjszakája szekciójában mutattak be, és Bulgária Oscar-jelöltje lett 2011-ben. A filmes 2009-ben megalapította a Viktoria Films nevű cégét, mely független filmek gyártására fókuszál. A Viktoria a rendező első játékfilmje.

Eskil Vogt

1964-ben született Norvégiában. A La Fémis rendező szakán végzett Párizsban, és számos rövidfilmet rendezett, melyek egyikét Európai Filmdíjra jelölték. Forgatókönyvírói karrierjében is sikeres, Joachim Trierrel dolgozott több filmben is, melyek közül az Oslo, augusztus a Cannes-i versenyprogramban szerepelt 2011-ben.

Ben Wheatley

Ben Wheatley (született 1972-ben az angliai Billericayben) pályája elején animációs, rövid- és reklámfilmekkel foglalkozott, majd a televízió világában dolgozott. A játékfilmek világában a 2010-es Down Terrace című filmjével szerzett nevet, a Halállista című sötét tónusú filmje az amerikai fesztiválok kedvence lett, a Vérturistákat pedig Cannes-ban mutatták be, hogy aztán a világ számos fesztiválján szerepeljen. Vágóként és forgatókönyvíróként is dolgozik, gyakran feleségével, Amy Jumppal közösen.

Gunhild Westhagen Magnor

Az 1976-ban született rendező és operatőr a Surrey Institute of Art and Design berkeiben tanult. Korábbi munkái között számos olyan közönségkedvenc található, mint a Thaifjord 1., vagy mint önálló dokumentumfilmjei: a Rabbit King (2007), a Wings under Water (2005), a Norwegian Wood és a The Day of the Dead (2001). 2006-ban leforgatta a Nemesis című dokut, majd a Songs from the Street című munkájáért a legjobb operatőr díjára jelölték, és a közönségdíjat meg is kapta a Norvég Dokumentumfilmes Fesztiválon. 

Jia Zhangke

Jia Zhangke a kínai Fenyang városában született, és a Pekingi Filmakadémián folytatta filmes tanulmányait. Rendezői debütálása a Pickpocket (1997) című dráma volt. Későbbi filmjeit számos fesztiválon bemutatták, például a Dong, a Wuyong, és az I Wish I Knew című dokukat, valamint a The World, a Csendélet és a 24 City című játékfilmeket. A kínai filmművészetben a „Hatodik generáció” mozgalom vezetőjeként tartják számon olyan alkotók mellett, mint Wang Quan'an és Zhang Yuan.


KeSzCsSzVa
24252627282930
31010203040506
07080910111213
14151617181920


Get Adobe Flash player
.

   
© Titanic Nemzetközi Filmfesztivál Budapest 2021 Kapcsolat » powered by proaction »