HÍREK

Híreink folyamatosan frissülnek; kérjük látogasson vissza gyakran!

2015. április 10-18. között öt helyszínen, az Uránia Nemzeti Filmszínházban, az Örökmozgóban, a Toldi moziban, a Puskin moziban és az A38 hajón várja a közönséget a Titanic Nemzetközi Filmfesztivál. Idén 34 nemzet 52 alkotását 8 szekcióba osztva hozza el a Titanic a magyar fővárosba, melyek közül az egyik kedvenc minden bizonnyal a Megmaradt Alice-nek (Still Alice) lesz. A versenyben 8 film vetekszik majd a Hullámtörők díjért. A fesztivál idei kínálatát új programigazgató, a dán Allan Sorensen válogatta. 

Részletek

Dario Argento 1977-es horrorklasszikusa, a Suspiria (azaz Sóhajok) mindmáig a műfaj egyik kultikus klasszikusa.Ezen a különleges estén a film eredeti filmzenéjének komponistája, Claudio Simonetti zenésztársaival élő koncerten adja elő a filmzenét az A38 Hajón, miközben a film pereg a vásznon.

2015. március 22., vasárnap 20h - A38

 

 

Részletek
2014.12.10.

Mundruczó Kornél kutyás thrillere és Bucsi Réka itthon a Titanicon bemutatott animációja is bekerült a Robert Redford által alapított, neves fesztivál műsorába.

Részletek
2014.11.06.

Bucsi Réka diplomafilmjét az Amerikai Filmakadémia (AMPAS) tagjai beválasztották azon tíz alkotás közé, melyek közül az Oscar-jelölteket választják majd ki decemberben.

Részletek
2014.09.04.

Elkészült Hajdu Szabolcs új filmjének hivatalos előzetese. A western egy modernkori rabszolgatörténet, melynek főszerepében Isaach De Bankolé látható.

Részletek
2014.08.12.

A 63 éves színészt holtan találták otthonában. A California állambeli Tiburon halottkémje szerint a halál oka fulladás, a világ egyik legkedveltebb komikusa önkezével vethetett véget életének.

Részletek
2014.08.06.

Az Oscar-díjra nevező bizottság 2014. augusztus 6-i ülésének döntése értelmében Magyarországot a 2014. évi „legjobb idegennyelvű film” kategóriában Mundruczó Kornél FEHÉR ISTEN című filmje képviseli.

Részletek
2014.07.12.

Három díjat nyert Pálfi György SZABADESÉS című filmje az A-kategóriás Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztiválon. A versenyprogram zsűrije a legjobb rendező díja mellett a különdíjat is Pálfi alkotásának ítélte, és az Europa Cinemas mozihálózat zsűrije is a magyar versenyfilmet díjazta.

Részletek
2014.07.11.

Havas Ágnes, a Magyar Nemzeti Filmalap vezérigazgatója a Variety című amerikai filmes szaklapnak nyilatkozta, hogy október közepén újra megtartják a Filmszemlét.

Részletek
2014.07.01.

Bucsi Réka a Titanicon is nagy sikerrel vetített tízperces számítógépes rajzanimációja, a Symphony No. 42 július 31-től látható a hazai mozikban a Michael Fassbender főszereplésével készült Frank (16) kísérőfilmjeként.

Részletek
2014.06.18.

A Magyar Nemzeti Filmalap 200 millió forint gyártási támogatást szavazott meg a Salamon király legendáját feldolgozó egészestés animációs filmnek. Temple Réka producer és Böszörményi Gyula forgatókönyvíró közreműködésével készül a közel 800 millió forint összköltségvetésű családi rajzfilm. Rendezője a belga származású Albert Hanan Kaminski.

Részletek
2014.06.03.

Pálfi György Szabadesés című filmje a Kristály Glóbuszért indul a július 4-én kezdődő Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztivál fő versenyében. Zomborácz Virág Utóélet és Reisz Gábor VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan című első játékfilmjei az East of the West versenyprogramban mutatkoznak be.

Részletek
2014.05.24.

Mundruczó Kornél kutyás filmje nyerte a 67. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál Un Certain Regard díját. A zsűri a szekcióban induló 20 film közül választotta ki a FEHÉR ISTEN-t. A film korábban egy másik díjat is elnyert Cannes-ban: a legjobb kutyaszereplőnek járó Palm Dogot.

Részletek
2014.05.13.

74 éves korában egy tragikus baleset okozta sérülés következtében, elhunyt a szürrealista képeiről és szobrairól híres Hans Rudolf Giger, akinek a nevét a legtöbben A nyolcadik utas: a Halál című film által ismerték meg. Ő alkotta meg Alient, és részben neki köszönhetően nyerte el a film 1980-ban a legjobb vizuális effektusokért járó Oscar-díjat.

Részletek
2014.05.12.

A mai magyar vidék világát Bukta Imre képzőművész nézőpontján keresztül bemutató Másik Magyarország című film nyerte a Budoku, vagyis a Budapesti Dokumentumfilm Fesztivál fődíját, amelyet vasárnap osztottak ki a fővárosi Toldi moziban.

Részletek
2014.04.30.

Mundruczó Kornél Fehér Isten című filmjét meghívta hivatalos válogatásába a 67. Cannes-i Filmfesztivál. A rangos válogatást több mint 1800 benevezett játékfilmből állították össze a szervezők. Az új Mundruczó-film világpremierje az „Un Certain Regard” elnevezésű programban lesz.

Részletek
2014.04.19.

A MoziStar exluzív videointerjút készített a 21. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál zsűrijének elnökével. Szász János a MoziStar stábjának mesélt a fesztiválról, beavatta a stábot A nagy füzet című film forgatásának kulisszatitkaiba, majd további filmes terveiről is beszélt.


2014.04.12.

A ragyogó tehetségű Maya Vitkova bolgár írónő első filmje, a Viktoria nyerte a 21. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál 8000 eurós Hullámtörők-díját. A Szász János vezette háromtagú zsűri az izlandi Benedikt Erlingssonnak rendezői különdíjat ítélt a Lovak és emberek című alkotásáért. A diák zsűri az Oroszlánszív című filmet találta az Európai történetek szekció legjobbjának, a közönségdíjat pedig Az optimisták vitte el.

Részletek
2014.04.10.

Minden, amit tudni akartál a a filmes felsőoktatási képzés helyzetéről és lehetőségeiről, megtudhatod április 11-én, pénteken 17 órakor az Uránia emeleti kávézójában, ahol kerekasztal-beszélgetést tartunk az intézmények képviselőivel. Résztvevők: Almási Tamás, Bollók Csaba, Kepes András, Liszka Tamás, Salamon András, Szirtes János, Vajdovich Györgyi. Utána vizsgafilmeket vetítünk!

Részletek
2014.04.10.

Hagyománnyá vált, hogy a Titanic Filmfesztivál komolyan véve a közönség kedvenceit pótvetítéseket tart. A fesztivál záró napján, április 12-én szombaton a Budapest Film Zrt-vel együttműködve azt a három filmet lehet megnézni a felújított és újranyitott Tabán moziban, amelyek elsőkként vívták ki a nézők rendkívüli figyelmét. A Lovak és emberek valamint a Kálvária című filmeket eredeti nyelven vetítjük, hozzájuk csatlakozik a Novák Erik rendezte akció-thriller, a Fekete leves.

Részletek
2014.04.08.

Novák Erik rendező a Titanicon bemutatott filmjének egy rövidebb, újravágott verzióját vetítjük április 10-én a Toldi moziban! "A film közösségi alkotói, kisérleti jellegéből adódóan belefér, sőt kívánatos hogy a nézői visszajelzésekre azonnal reagáljunk"- áll az alkotók közleményében.

Részletek
2014.04.03.

Az Amerikai függetlenek szekció idén öt filmet foglal magában. Látható lesz lírai Abraham Lincoln-film fekete-fehérben (Jobb angyalok), Nicholas Cage visszatérése a fajsúlyosabb színjátszáshoz (Joe), palesztin-izraeli házasságról szóló romantikus vígjáték (Csakis New Yorkban), rendőri túlkapást feldolgozó életrajzi film (Fruitvale Station) és egy tragédia okán felbolydult kisvárosi közösség drámája (Kékmadár).

Részletek
2014.03.31.

Az április 4-12. között futó 21. Titanic idei kínálatának érdekessége, hogy a női alkotók különösen nagy számban képviseltetik magukat: 14 rendezőnő filmjét láthatja a magyar közönség, valamint a zsűrinek is lesz női tagja Santa Lingeviciute, a vilniusi filmfesztivál művészeti igazgatója személyében.

Részletek
2014.03.24.

A 2014. április 4-12. között futó Titanic idén sem marad fontos magyar vonatkozások nélkül. Először lesz látható Novák Erik új, fekete humorral vegyített akció-thrillerje, a Fekete leves. Szabó Simon Tamperében díjat nyert rövidfilmje, a Fal, illetve Bucsi Réka a Berlinálé versenyprogramjába is beválogatott, MOMÉn készült animációs diplomafilmje, a Symphony no. 42 is látható lesz a fesztiválon. A versenyszekció török filmje, A hosszú út hazafelé zenéjét Víg Mihály szerezte, a nemrég elhunyt Jancsó Miklósra pedig Az ismeretlen Jancsó címmel különleges válogatással és kerekasztalbeszélgetéssel emlékezik a fesztivál.

Részletek
2014.03.21.

A 21. Titanicon a versenyfilmek és a különböző tematikus blokkok mellett idén rekordszámú zenei témájú film akad. A Zene mindenkinek címet viselő szekció programjának nyolc filmje több évtizedet fog át a hatvanas évektől napjainkig.

Részletek
2014.03.18.

A 2005 óta versenyfesztiválként is működő eseményen idén kilenc – egy norvég, egy svéd, egy francia, egy izlandi, egy török, egy bolgár, egy kanadai, egy amerikai és egy chilei – film vetekszik majd a Hullámtörők-díjért, melyek közül hat elsőfilmes alkotás. Egzisztenciális kérdések, szexualitás, társadalmi feszültségek és faji ellentétek jellemzik az idei filmek témaválasztását.

Részletek
2014.03.12.

A Kálvária című angol-ír drámával nyit és Jim Jarmusch Halhatatlan szeretők című filmjével zárul a 21. Titanic. 2014. április 4-12. között öt helyszínen 25 nemzet 52 alkotását 7 szekcióba osztva láthatja majd a közönség, melyek közül tíz film egészen új, idei, 2014-es alkotás, és ezek közül ötnek az idei Sundance-n volt a világpremerje.  Kilenc film vetekszik majd a Hullámtörők-díjért, melynek odaítéléséről Szász János elnökletével háromfős zsűri dönt majd.

Részletek
2014.03.02.

Kilencvenegy éves korában elhunyt a Tavaly Marienbadban és a Szerelmem, Hirosima alkotója. A februári 64. berlini filmfesztiválon a francia rendező utolsó filmje, a Szeretni, inni és énekelni című alkotás kapta a FIPRESCI-díjat.

Részletek
2014.02.24.

Január 31-én, életének 93. évében elhunyt Jancsó Miklós filmrendező. Sok száz tisztelője, barátja, pályatársa kísérte utolsó útjára Jancsó Miklós kétszeres Kossuth-díjas, Balázs Béla-díjas filmrendezőt február 22-én, szombaton a Fiumei úti Nemzeti Sírkertben.

Részletek
2014.02.16.

A legjobb filmnek járó Arany Medvét a Black Coal, Thin Ice című film kapta. A Grand Budapest Hotel az Ezüst Medvét, azaz a zsűri nagydíját söpörte be. A legjobb rendező Richard Linklater lett a Boyhood című drámával.

Részletek
2014.01.23.

Bucsi Réka Symphony no. 42 című animációja mellett további két alkotó is meghívást kapott a 64. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválra. Itt debütál Császi Ádám bemutatkozó nagyjátékfilmje, a Viharsarok, Ferge Roland El című fekete-fehér rövidfilmjét pedig a Generation programban vetítik.

Részletek
2014.01.13.

A berlini nemzetközi filmfesztivál meghívta rövidfilm versenyébe Bucsi Réka SYMPHONY NO. 42 című diplomafilmjét. A tízperces digitális rajzanimáció a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen készült a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával.

Részletek
2013.12.20.

A „legjobb idegennyelvű film” Oscar-kategóriában nevezett 76 film közül Szász János A NAGY FÜZET című filmje bekerült a 9 filmből álló előválogatásba (shortlist), melyből az Amerikai Filmakadémia tagjai fogják kiválasztani az 5 jelöltet január közepén. Legutóbb 1988-ban Szabó István HANUSSEN című filmje jutott el a jelölésig.

Részletek
2013.12.08.

Kiosztották az idei év Európa Filmdíjait. A fődíjat Paolo Sorrentino A nagy szépség című filmjének ítélte a zsűri, Catherine Deneuve és Pedro Almodóvar életműdíjat kapott. Joshua Oppenheimer a Titanicon is vetített dolgozata, Az ölés aktusa a dokumentumfilm kategóriában győzedelmeskedett.

Részletek
2013.11.20.

A második világháború idején játszódó The Wind Rises egy japán vadászgéptervező életének tükrében mesél a repülésről. A világ legjobb animációs filmrendezője, Hayao Miyazaki utolsó filmje.

Részletek
2013.11.06.

November 13-21. között magyar filmek láthatók Hollywoodban. Molnár Piroska és Szász János személyesen is részt vesz a Los Angeles-i Magyar Filmfesztivál ünnepélyes megnyitóján. Az egykori hollywoodi filmcsillag, Lugosi Béla tiszteletére levetítik A fehér zombi című filmet.

Részletek
2013.10.28.

Tanzániai albínók, orosz kommunatagok, magyar szexmunkások, keletnémet melegek. Ismét látható a Titanicon nagy sikerrel vetített Az ölés aktusa, Joshua Oppenheimer indonéz tömeggyilkosokról készült dokuja. 2013. november 5-én tizedik alkalommal jelentkezik a Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál.

Részletek
2013.10.21.

Nagy Dénes LÁGY ESŐ című első rendezése nyerte a nizzai rövidfilmfesztivál fődíját. Tar Sándor novellájának adaptációja egy nevelőotthonban nevelkedett serdülő fiúról szól, aki beleszeret osztálytársnőjébe.

Részletek
2013.10.14.

A MOME animáció tanszéke hatodik alkalommal szervez KISKAKAS Animációs Filmnapokat. Diplomafilmek, finn sztárvendég, animációtörténeti kerekasztal október 16 és 19 között a Toldi moziban.

Részletek
2013.10.08.

Idén 76 ország nevezett a legjobb idegen nyelvű film Oscar-díjára. Magyarország jelöltje Szász János A nagy füzet című háborús drámája. Szlovákia a Titanicon is nagy sikerrel szerepelt Kutyám, Killert küldte versenybe, Csehország pedig Jirí Menzel új filmjét, a Don Juanokat.

Részletek
2013.09.24.

Ferenczy Gábor egészestés filmje az utóbbi idők legsikeresebb magyar színekben versenyző lováról november 28-án lesz látható az HBO csatornán.

Részletek
2013.09.16.

Magyar siker is született Los Angelesben az idei kreatív Emmy-díjak átadóján: A Borgiák című televíziós sorozatban való közreműködéséért a legjobb jelmezért járó elismerést Homonnay Gábor jelmezkivitelező kapta.

Részletek
2013.09.02.

A Feltámad a szél a japán anime mester utolsó filmje - jelentette be Velencei Filmfesztiválon a Studio Ghibli elnöke, Koju Hoshino.

Részletek
2013.08.23.

Angelina Jolie, Jafar Panahi, Mike Leigh és Marco Müller után a világhírű magyar rendező kapta meg a Szarajevói Filmfesztivál rangos elismerését.

Részletek
2013.08.11.

A Titanic után Észak-Amerika egyik legrangosabb filmfesztiváljának zsűrielnöke lesz Jirí Menzel.

Részletek
2013.08.07.

Az Oscar-díjra nevező bizottság 2013. augusztus 7-i ülésének döntése értelmében Magyarországot a 2013. évi legjobb idegennyelvű film kategóriában Szász János A nagy füzet című filmje képviseli.

Részletek
2013.07.24.

Méghozzá nem is akárkinek, az élő rocktörténeti legendának számító Metallicának. A 3D-ben forgatott Metallica Through the Never című film szeptember végén kerül a hazai mozikba.

Részletek
2013.07.06.

Szász János filmje nyerte a fődíjat Karlovy Varyban, a régió legfontosabb nemzetközi filmes seregszemléjén. A fesztivál 1946-ig visszanyúló történetében először kapta magyar játékfilm a fődíjat. A Filmalap támogatásával készült első filmalkotás az európai mozihálózat zsűrijének díját is elnyerte az A-kategóriás filmfesztiválon.

Részletek
2013.06.26.

Világhírű színésszel forgatja Hajdu Szabolcs a Hortobágyon Délibáb című westernfilmjét. Az elefántcsontparti születésű Isaach de Bankolé Jim Jarmusch filmjeivel vált ismertté, de láthattuk Lars von Trier Manderlay-ében és a Casino Royal című James Bond-dolgozatban is.

Részletek
2013.06.14.

A Magyar Nemzeti Filmalap döntőbizottsága 900 millió forint gyártási támogatást szavazott meg az Európa Filmdíjas Pálfi György rendezésében készülő Toldi-filmnek. A magyar irodalom egyik legnagyobb hősének kalandjai, a Toldi-trilógia egy romantikus drámai történetben, szélesvásznon, látványos vizuális trükkökkel kel életre.

Részletek
2013.05.26.

Az Arany Pálmát Abdellatif Kechiche La vie d'Adele (Adele élete) című, leszbikus témájú drámája nyerte, a Steven Spielberg vezette zsűri nagydíját pedig a Coen testvérek zenés filmje, az Inside Llewyn Davis kapta.

Részletek
2013.05.20.

A dán filmrendező vehette át a 66. cannes-i filmfesztivál MEDIA-díját, amellyel a legjobbnak ítélt, uniós támogatásra jogosult filmtervet jutalmazza az Európai Bizottság. A Születésnap, a Submarino és A vadászat után jön A kommuna.

Részletek
2013. 05. 12.

A tizedik alkalommal megrendezett spanyol dokumentumfilmes mustrán a zsűri fődíját és a közönségdíjat is elnyerte Joshua Oppenheimer a Titanicon is nagy sikerrel vetített filmje, Az ölés aktusa.

Részletek
2013.04.29.

A Német Filmakadémia idén is kiosztotta a legjobb hazai filmalkotásoknak járó elismeréseit. A legpatinásabb német díjátadó a legjobb filmnek járó bronzszoborral tüntette ki a Lore-t.

Részletek
2013.04.22.

A 20. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál fődíjasa, a Lore május 2-án kerül országosan a mozikba, de április 25-én, 18 órakor a Művész moziban premier előtt látható. A vetítés további különlegessége, hogy közönségtalálkozó követi: a vendég az alkotás címszereplője, Saskia Rosendahl!

Saskia RosendahlWikipedia: Saskia Rosendahl is a German actress.

Részletek
2013.04.16.

A 20. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál zsűrielnökeként Budapesten tartózkodó Jiří Menzel Oscar-díjas cseh rendező Hrabal habbal címmel nemzetközi rövidfilmpályázatot hirdetett Bohumil Hrabal cseh író születésének jövőre esedékes 100. évfordulójára (1914. március 28.).

Részletek
2013.04.15.

Az április 5-13. között tartó rendezvényen 61 egészestés filmet és 13 rövidfilmet, a kortárs nemzetközi filmtermés legjavát nézhette meg a közönség 5 budapesti helyszínen, 122 nyilvános vetítésen. A 20. születésnapját ünneplő fesztiválon 10 film versenyzett a Hullámtörők Díjért és a Lore vitte el a Magyar Nemzeti Filmalap idei támogatásának köszönhetően a díjhoz járó 8000 eurót. A 20. Titanic az előző évek átlagát meghaladó eredménnyel zárt, összesen 10 700 látogatót vonzott.

Részletek
2013.04.14.

Ausztrália 2013-as Oscar-nevezettje, Cate Shortland LORE című filmje nyerte a 20. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál 8000 eurós Hullámtörők díját, amelyet a fesztivál a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával adott át. Mira Fornay KUTYÁM, KILLER című alkotását különdíjban részesítette a háromtagú nemzetközi zsűri, melynek elnöke a világhírú cseh rendező, Jiři Menzel volt. A közönségdíjat Petr Nikolaev cseh rendező LIDICE című filmje kapta.

 

Részletek
2013.04.13.

A holland film producerei, Dirk Rijneke és Mildred van Leeuwaarden a fesztiválvetítések alkalmából Magyarországra látogattak, és megállapodást is kötöttek a magyarországi moziforgalmazásra a PARLUX Entertainment nevű hazai forgalmazóval. A 20. Titanic versenyszekciójában vetített, Tóth Orsi és Rába Roland főszereplésével készült Csendesek várhatóan nyáron kerül a magyar mozikba.

 

Részletek
2013.04.11.

Rufus Norris Ébredés (Broken) című filmjének vetítésével zárul a 20. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál. A megrázó angol filmdráma főszereplője Eloise Laurence, Cillian Murphy (28 nappal később, Eredet) és Tim Roth (Ponyvaregény, Négy szoba). A film vetítésére (április 13. 19.30) jegyek korlátozott számban kaphatók!

 

 

Részletek
2013.04.10.

A hazai mozikba országosan csak április 18-án kerül Plan B, azaz Ben Drew első rendezése, az Angliában nagy visszhangot kiváltott iLL Manors – Rázós környék (18). Április 12-én, péntek este 9-kor azonban a film premier előtt látható a Toldi moziban, a 20. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál „Zene mindenkinek” szekciójában. A vetítést Kicsi Tyson és Závada Péter részvételével beszélgetés követi.

Részletek
2013.04.10.

Javában zajlik a 20. születésnapját ünneplő Titanic Nemzetközi Filmfesztivál, melynek szekciói között visszatérőként üdvözölhetjük az amerikai független filmes válogatást. A Tiszta Amerika-blokkban öt játékfilm fut, melyek közül a Hogyan kövessünk vadidegeneket? nemzetközi premier. A vetítések után Chioke Nassor rendezővel is találkozhat a közönség. Láthatjuk emellett egy egyedülálló anya drámáját két kamasz fiával, egy zenés vígjátékot, egy bátyjába szerelmes tinilány kétségeit és egy alkoholizmussal küzdő tanárnő történetét. Az április 13-ig tartó fesztiválon még elcsíphetjük a szekció összes filmjét!

 

Részletek
2013.04.08.

A cseh gasztronómia és a Staropramen műhelytitkai mellett egy kortárs építészeti kiállítás keretében ismerkedhetnek meg az érdeklődők Prága modern arcaival. A budapesti VAM Design Centerben rendezett esemény csúcspontja Jiři Menzel exkluzív előadása, melyben részletesen mesél új filmjéről is.

Részletek
2013.04.04.

A Staropramen jóvoltából az idei Titanic cseh szekciójának filmjeire váltott jegy egy korsó sört ér az Uránia moziban. Aki tehát megnézi a Staropramen sörkorcsolyák szekció bármelyik filmjét, a vetítés után ihat egy korsó Staroprament a jegyhez adott pass leadásával.

Részletek
2013.04.03.

Az Amexrap blog idén is elkészítette azt a hasznos táblázatot, mely megkönnyíti a választást a bőség zavarával küzdőknek, akik azon tűnődnek, mit is nézzenek meg a Titanic filmes felhozatalából. Aki figyelemmel kíséri az imdb.com pontozási rendszerét, örülhet, mert most csillagrend szerint, időpontok szerint és címek szerint is kereshet.


2013.04.03.

Az Egyesült Államokból, Írországból, Angliából, Wales-ből, Franciaországból, Hollandiából, Oroszországból és Szlovákiából érkeznek filmrendezők, hogy elkísérjék alkotásaikat az április 5-13. között öt helyszínen futó 20. Titanic Nemzetközi Filmfesztiválra és személyesen is találkozzanak a magyar közönséggel.

Részletek
2013.04.02.

Az idei Titanic zenei szekciójában bevállalós zenészportré Adam Greenről, Grammy-díjas roadmovie a Mumford & Sons-szal, 62 évesen befutott soul énekes, izomsorvadással zenélő gitárfenomén, Pulp-doku, lemezbolt-történet, rock ’n’ roll svindli és Plan B bemutatkozó thrillerje.

Részletek
2013.03.28.

Carlson Hanna, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem animáció szakos hallgatója készítette az április 5-13. között futó 20. jubileumi Titanic befutófilmjét, a MOME Média Intézete pedig egyhetes intenzív workshopot tartott a Titanic arculatkészítésének kísérleti modellezésére.

Részletek
2013.03.26.

A 20. jubileumi Titanic Filmfesztivál öt helyszínén 74 alkotást láthat majd a közönség, köztük több magyar vonatkozású munkát és nemzetközi premiert. A rendezvény kiemelt programja a Zöld Sziget ír szekció és a Staropramen sörkorcsolyák kortárs cseh filmválogatás. Idén először A napos oldal fergeteges vígjátékokat hoz majd, a versenyben pedig 10 film vetekszik a Hullámtörők díjért. A zsűri elnöke Jiři Menzel lesz, a nyitófilm a The Master.

Részletek
CsendesekTóth Orsi hallucinogén utazása, a mai Európa rasszistái és a kiveszőben levő morál és a továbbélő remény ellentmondása adják a filmek témáit.
Részletek

ArnyekbanA filmes sörkorcsolyák idén: film noir, road-movie, abszurd komédia, náci háborús dráma és elsőfilm a szexuális ébredésről.

Részletek
Fekete golyóAz idei versenyprogram tíz filmje közül három már nyilvános. Amerikai romantikus thriller, finn krimi és ír dráma vetekszik majd egymással a Hullámtörők-díjért.
Részletek
Good VibrationsKözönségkedvenc horror-vígjáték, utcai harcosokról szóló dokudráma és egy radikális punk-rock lázadó arcképe - hat játékfilm és rövidfilmes blokk kényezteti idén a ZÖLD SZIGET rajongóit!
Részletek
DollhouseMárcius 15-én 19:30-tól Szent Patrik-napi filmvetítés és afterparty a Jameson támogatásával.
Részletek
A 20. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál plakátjaKereken egy hónap múlva kezdődünk, avagy április 5-én indul a 20. TITANIC NEMZETKÖZI FILMFESZTIVÁL, ami egészen április 13-ig tart!
Részletek
PuskinIdén új helyszínnel bővülünk! Az Uránia, az Örökmozgó, a Toldi és az A38 Hajó mellett a Puskinban is nézhetünk majd Titanicos filmeket.
Részletek


KeSzCsSzVa
30310102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526


Get Adobe Flash player
.

   
© Titanic Nemzetközi Filmfesztivál Budapest 2021 Kapcsolat » powered by dotindot°