Jafar Panahi

1960-ban született az iráni Mianehben. Az iráni új hullám kulcsfigurája, napjainkban az iráni független film egyik legfontosabb rendezőjeként tekintenek rá. Noha hazájában több filmjét betiltották, a nemzetközi kritika zajosan ünnepelte alkotásait, és számos fontos díjat nyertek. 2010-ben „rendszerellenes propaganda-tevékenység” vádjában bűnösnek találták, amiért 20 évre eltiltották a filmkészítéstől, és az országot sem hagyhatja el.

Filmográfia/Filmography:
A fehér léggömb (Badkonake sefid / The White Balloon, 1995)
A tükör (Ayneh / The Mirror, 1997)
A kör (Dayereh / The Circle, 2000)
Vér és arany (Talaye sorkh / Crimson Gold, 2003)
Pályán kívül (Offside, 2006)
Ez nem egy film (In Film Nist / This is not a Film, 2011)
Parde (Closed Curtain, 2013)
Taxi (Taxi, 2015)


Filmjei:
Taxi
KeSzCsSzVa
30310102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526










Get Adobe Flash player








.

   
© Titanic Nemzetközi Filmfesztivál Budapest 2019 Kapcsolat » powered by dotindot°